enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5044
EURO
34,9180
ALTIN
2.431,84
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
17°C
Samsun
17°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
16°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
19°C

Yeni Başkan’ın İlk İcraatı ‘Marina’ Açıklaması!…

Yeni Başkan’ın İlk İcraatı ‘Marina’ Açıklaması!…
13.10.2023
1
A+
A-

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Marina ile ilgili yaptığı basın açıklamasında; Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa DEMİR göreve geldiği günden buyana maalesef Samsun Halkına ait doğal zenginlikleri ticari meta olarak görmüş ve Büyükşehir Belediye Meclisindeki sayısal çoğunluğuna güvenerek doğal ve kültürel varlıklarımızı tek tek rant aracı haline getirmiştir.
Şimdi sıra Samsun’umuzun göz bebeği, Karadeniz Bölgemiz için doğal, kültürel ve sosyal açıdan önemli bir değer olan Kurupelit Marinaya gelmiştir.
Kurupelit Marinanın Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından doldurularak 500 m. açığına yeni bir marina yapılmasına karar verilme aşamasına gelinmiştir.
Bu aşamaya nasıl gelindiğini hatırlayalım;
2016 yılında dönemin AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından, bilimsellikten uzak, çalakalem bir proje ile yaklaşık 14 Milyon Dolar (bugünkü TL karşılığı 390 Milyon TL) tutarında Samsun Halkın parası harcanarak, Kurupelit Marina hatalı bir şekilde tamamlanmıştır.
Gelinen noktada Kurupelit Yat Limanı’nın mevcut kullanım alanlarının yıkılarak, büyük bir bölümünün dolgu yapılması ve daha kuzeyde yine kara ile bağlantılı bir mendirek yapılarak yat limanı tesis edilmesine ilişkin bir karar bugün birazdan Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinde oylanacaktır.
Sayın Mustafa Demir’in sözlü talimatı üzerine bu projenin komisyon görüşmelerine Marina Dayanışması ve Mimarlar Odası temsilcilerinin katılmasına izin verilmemiştir. Bu projede akademik, hukuki ve toplumsal mutabakat yoktur.
Bu Proje ile bir önceki dönem AKP’li Belediye başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın Samsun Halkının cebinden yaklaşık 225 Milyon TL harcayarak çalakalem yaptığı beton imalat ve mendirek yıkılacak, şimdiki AKP’li belediye başkanı tarafından daha yüksek bir bedelle aynı yerde denizimize beton dökülecek.
Bu Proje; Atakum Sahilinin ölüm fermanıdır. Bu proje Samsun’un ve Samsun Halkının deniz ile olan aşkının ve bütünleşmesinin ortadan kaldırılmasıdır, doğaya ihanettir.
Öncelikle şunu belirtelim ki; Orta Doğu Teknik Üniversite’li bilim insanlarının ve konunun uzmanı mühendislerin raporlarına göre mevcut marina iyileştirilebilir durumdadır.
Samsun Kenti, AKP’li Belediye başkanlarının yap boz tahtası değildir.
Samsun Kenti AKP’li belediye başkanlarının belediyecilik öğreneceği staj yeri ve yandaşlarına pazarlayacağı ticari bir mal değildir.
Buradan Sayın Mustafa Demir’e sesleniyorum;
Muzaffer Önder döneminin faaliyet raporlarını okuyun. Altyapı nedir, nasıl yapılır, Samsun Halkının gerçek ihtiyaçları Halkçı bir anlayışla en ucuza nasıl karşılanır; Örneğin Samsun kentinin içme suyu ihtiyacı nasıl planlanır ve en ucuza nasıl mal edilir, Sel ve su baskınlarına karşı kentin direnci nasıl artırılır öğrenin. Hala Muzaffer Önder zamanından kalma 250 bin nüfus için planlanmış içme suyu arıtma tesisini ve altyapısını kullanıyorsunuz farkında mısınız?
Atakum sahilinden elinizi çekin! Doğayı ve çevreyi katletmekten vazgeçin.
Bırakın deniz dolgusu gibi rant odaklı hafriyat, inşaat işlerini, Samsun Halkının yoksulluğuna, gençlerinin işsizliğine, yetersiz toplu ulaşıma, her yağışta kayıkla dolaşılan sokaklara çare arayın.
Yerel seçimlere giderken yenilenmiş il ve ilçe örgütlerimizle Samsun’umuzun ve Samsun Halkının taleplerinin ve sorunlarının takipçisi olacağız.
Samsun halkının yararına olmayan her kararda Cumhuriyet Halk Partisi’ni karşınızda bulacaksınız. İnanıyorum ki Samsun halkımız önümüzde ki yerel seçimlerde sandıkta gerekeni yapacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir