enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Açık
20°C
Samsun
20°C
Açık
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Çok Bulutlu
20°C

Üç fidan Bayraklı’da anıldı

Türkiye’de devrimci hareketin en önemli temsilcileri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 52’nci yılında idam edildikleri saatte, 05:30’da Bayraklı’daki anıtları başında anıldı.

Üç fidan Bayraklı’da anıldı
06.05.2024
70
A+
A-

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Deniz Gezmiş ve arkadaşları nasıl ülkemizin bağımsızlığı için can verdiyse bizler de onların mirasına ve cumhuriyet değerlerine canımız pahasına sahip çıkacağız” dedi.

MUMLAR YAKILDI, KARANFİLLER BIRAKILDI
Üç fidan; Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilmelerinin 52’nci yıl dönümünde Bayraklı Belediyesi tarafından Yamanlar Mahallesi’ndeki ‘Üç Fidan’ anıtında düzenlenen etkinlikle anıldı. 05:30’da gerçekleştirilen törene Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, meclis üyeleri, muhtarlar, 68’liler Platformu Vakfı ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Etkinlikte üç fidan anısına saygı duruşunda bulunuldu, mumlar yakıldı, anıta karanfiller bırakıldı. Başkan Önal, duygu ve düşüncelerini yazdığı anı defterini imzaladı.

MÜCADELE İÇİNDE OLACAĞIZ
Etkinlikte konuşan Önal, “52 yıl önce ülkemizin bağımsızlığı için mücadele eden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ın idamlarından sonra ülkemizde değişen çok bir şeyin olmadığını maalesef görüyoruz. Hala ülkemizin ekonomisi bağımsız değil ve pek çok yer peşkeş çekilip satılmaya devam ediyor. Bu mücadeleyi geçmişte onlar canlarıyla verdi. Cumhuriyetin hangi zorluklar ve mücadeleyle kurulduğunu unutmayacağız ve ülkemizin bağımsızlığı için her birimiz mücadele içinde olacağız. Deniz Gezmiş ve arkadaşları nasıl bu mücadeleyi canlarıyla ödedilerse, biz de onların bıraktığı bu mirasa canımız pahasına sahip çıkacağız” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir