enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Parçalı Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
20°C
Salı Az Bulutlu
21°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Türkmenistan’ın Bağımsızlığının 30. Yılı OMÜ’de Kutlandı

Türkmenistan’ın Bağımsızlığının 30. Yılı OMÜ’de Kutlandı
29.09.2021
34
A+
A-

Türkmenistan’ın Bağımsızlığının 30. Yılı OMÜ’de Kutlandı

Türkmenistan’ın bağımsızlığının 30. yıldönümü sebebiyle, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uluslararası İlişkiler Birimi, OMÜ’de öğrenim gören Türkmenistanlı öğrencilerle kutlama etkinliği düzenledi.

Atatürk Kongre ve Kültür Salonunda gerçekleşen etkinliğe Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Türkmenistan Türkiye Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk ile Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Genel Sekreter Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep,  OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Türkmenistan’ın doğasını, kültürünü ve tarihini yansıtan fotoğraflarla Türkmenistan’a özgü eşyaların yer aldığı sergi açılışıyla başlayan etkinlik, iki devletin milli marşlarının okunmasının ardından yapılan açılış konuşmalarıyla devam etti.

“Türkmenistan bağımsızlığını dünya var oldukça sürdürecektir”

Konuşmasında anlamlı bir günde bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal “Kardeş ülke Türkmenistan’la, Üniversitemizde öğrenim gören Türkmenistanlı kardeşlerimizin aracılığıyla başlayan ve gelecekte kurulacak köklü ilişkilerin inşa edileceği bir dünyanın eşiğinde olmaktan son derece mutluyuz. Umuyoruz ki bağımsızlığının 30. yıldönümünü kutlayan Türkmenistan; bağımsız, özgüveni yüksek, dünyaya değer katan, hakkın ve mazlumların yanında bir devlet olarak varlığını, dünya var oldukça sürdürecektir. Bu noktada da ümidimiz sizlersiniz. Çünkü geleceği siz inşa edeceksiniz ve sizin başarınız bizim teminatımız olacak. “ dedi.

“Tam bağımsızlık için kültürel bağımsızlık da gerekiyor”

Tam bağımsızlık için askeri bağımsızlığın yanında kültürel bağımsızlığın da gerekli olduğuna dikkat çeken Rektör Ünal “Kültürel bağımsızlık ilan edilmedikçe tam bağımsızlık olmaz. Dolayısıyla siz öğrencilerimizden beklediğimiz, milletimizin tam bağımsızlığı noktasında kültürel özgürlüğünüzü ve özgünlüğünüzü korumanızdır. Sizi sanatta, teknikte, teknolojide özgüvenini tesis eden kendi coğrafyasıyla, değerleriyle gurur duyan bir nesil olarak görmek istiyoruz. Böylece bir daha hiçbir güç, sizi işgal ederek bağımsızlığınızdan alıkoyamaz.” diye konuştu.

“Teknik ve teknolojiyi üretmek için kullanın”

Diğer milletlerden ayrılabilmek için tekniği ve teknolojiyi üretmek, hayatı kolaylaştırmak için kullanmamız gerektiğine de işaret eden Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal şöyle devam etti “Dolayısıyla eğitim hayatınıza farklı bir perspektif açmak zorundasınız. Bugün atacağınız adımlar, kuracağınız reel hayaller yarının dünyasına yön veren aktörler olmanızı sağlayacaktır. “

OMÜ’de eğitim gören Türkmenistanlı öğrencilere seslenen Rektör Ünal “Ülkenizdeki ihtiyaçları karşılayacak ve ülkenizi inşa edecek altyapıyı oluşturarak ülkenize geri dönmeniz çok önemli. Güçlü bir devlet olmak, bugün kendinize yapacağınız yatırıma bağlı. Dolayısıyla arzumuz, OMÜ’den aldığınız nitelikli eğitimle, ülkenizdeki değerleri yaşatmanız ve bu değerlere değer katma noktasında güçlü bir misyon üstlenmeniz. Bunun için de size her türlü desteği vermeye ve her türlü talebinizi karşılamaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir