enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
19°C
Çarşamba Çok Bulutlu
17°C

Tour Of Anatolia Kırşehir Basın Lansmanı Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde Gerçekleşti

Tour Of Anatolia Kırşehir Basın Lansmanı Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde Gerçekleşti
17.08.2023
6
A+
A-

Bisikletçiler pedallarını 89,2 km uzunluğundaki 4 farklı etapta Medeniyet Beşiği Anadolu’nun tarihi dokusu ve zengin güzellikleri içerisinde çevirecek 

 

Uluslararası Anadolu Dağ Bisikleti Etaplı Yarışları’nın heyecan verici başlangıcı, Tour of Anatolia Kırşehir Basın Lansmanı Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde etkileyici bir başlangıç yaptı. Kayseri-Nevşehir-Kırşehir rotasında spor ve doğa tutkunlarını 24-27 Ağustos tarihleri arasında bir araya getirecek olan Anatolia MTB Stage Race, Bozkırın sihirli manzarası ve tarihi dokusuyla pedal çevirme fırsatı sunuyor. Etaplı bisiklet yarışları, katılımcıları hem doğanın büyüleyici manzaralarıyla hem de zengin tarihiyle buluşturarak unutulmaz bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Dağ Bisikleti Etaplı Yarışları’nın Kırşehir’deki önemini vurgulayan Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buharadüşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Erciyes’ten başlayıp Kapadokya’da devam eden ve Ahiliğin Başkenti Kırşehir’de bitecek olan etaplı bisiklet yarışlarının güzergahı, doğal güzelliklerin ve tarihi zenginliklerin buluştuğu eşsiz rotaları içeriyor. Yarışçılar, bu tarihi şehirde hem sporun hem de kültürel değerlerin bir araya geldiği anlamlı bir finali yaşayacaklar. Coğrafi ve iklimsel koşulları açısından ise ilimiz hem amatör hem de profesyonel anlamda bisiklet kullanımına uygun bir şehirdir. Başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımıza bisiklet sevgisini aşılamak, daha sağlıklı bir yaşam için bisiklet kullanımını teşvik etmek, ilimizin doğal güzellikleri adına bir farkındalık oluşturmak, şehrimizi her bakımdan ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak için bu yarışları önemli bir fırsat olarak görüyoruz.”

Dağ bisikletinin kullanımını ve önemini anlatan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu; “Dünyada da bisiklet turizmi ile ilgili en önemli branşlardan birisi dağ bisikletidir. Kış aylarında kayak merkezleri beyaza bürünürken, yaz aylarında ise boş kalmaktadır. Bu boşluğu Erciyes ve Palandöken gibi iki merkezde değerlendirmeye çalışıyoruz. Avrupa’da Alp dağlarında, herkes hafta sonlarını bisikletlerini alarak dağlarda bisiklet sürerek geçiriyor. Bizler spor turizminin gelişmesine ve sporun geniş kitlelere yayılmasına katkıda bulunma amacıyla önemli bir organizasyonun içindeyiz.” dedi.

Bisikletin insan sağlığındaki önemini aktaran AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan düşüncelerini şu sözlerle belirtti: “Küresel ısınma, günümüzde hem çevre hem de hava kirliliğine neden oluyor. Bu olumsuz etkiler, insan sağlığı üzerinde de ciddi sonuçlar doğurabiliyor. İnsan sağlığını koruyan bisiklet ise hem çevreye duyarlı bir ulaşım alternatifi sunuyor hem de aktif bir yaşam tarzının destekçisi olarak öne çıkıyor. Bisikletle yapılan yolculuklar, sadece kişisel sağlığımıza fayda sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda trafiği azaltarak şehirlerimizin daha yaşanabilir ve temiz olmasına katkıda bulunuyor.”

Kırşehir’de gerçekleşecek parkurlarla ilgili bilgi veren Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin“Yarış herkesin rahatlıkla izleyebileceği Aşıkpaşa Tabiat Parkı’ndaki 4,5 kilometrelik zamana karşı parkur ile ikinci etap sonlanacak, ödül töreni ise Ahi Evran Külliyesi’nde gerçekleşecek.” dedi.

  1. Etap – Zamana Karşı (XCT) – Kayseri (İncesu)

Anatolia MTB Stage Race, 24 Ağustos 2023 tarihinde heyecan dolu bir serüvenle açılış yapıyor. İlk etap, zamana karşı bir mücadele olarak sürdürülüyor. Kayseri’nin büyüleyici İncesu ilçesinde, sporcular saniyeleri sayarken aynı zamanda eşsiz doğa manzaralarıyla büyülenerek hız ve dayanıklılık için sınırlarını zorlamaya hazırlanıyorlar.

2. Etap – Noktadan Noktaya (XCP) – Ürgüp*

Büyülü Ürgüp vadileriyle başlayan Noktadan Noktaya isimli ikinci etap, 25 Ağustos 2023 tarihinde 35 km’lik parkurda gerçekleşecek. Peri bacalarının gölgesinde geçecek olan bisikletçiler, Kapadokya’nın eşsiz güzellikleri arasında sürükleyici bir yolculuğa çıkacak. Sporcular, manzara ve rekabet arasında unutulmaz bir deneyim yaşayacaklar.

3. Etap – Maraton – (XCM) – Kırşehir – Kaman (Kalehöyük) – 47 km

Yarışın üçüncü gününde bisikletçiler “Bozkırın Kalbi” olarak tanınan Kırşehir’e mücadele edecek. Sert rüzgar ve kavurucu sıcağa karşı pedal çeviren bisikletçiler tarihi bir yolcuğa çıkma fırsatına ulaşacak.

4. Etap – CrossCountry – (XCO) – Kırşehir (Aşıkpaşa Tabiat Parkı) – 4,7 km

Yarışın final etabı, 27 Ağustos tarihinde en iddialı ve heyecan dolu anlarına tanıklık edecek. CrossCountry formatındaki bu etap, hem sporcuların teknik becerilerini hem de tutkularını ve azimlerini de test edecek. Kırşehir’in doğal güzelliklerinin içinde gerçekleşecek olan bu etap, yarışın ruhunu ve zorlukları içinde barındıracak.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön, Genel Sekreter Mehmet Sedat Fırat, İl Emniyet Müdürü Erdoğan Kartal, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sadık Gülece ve çok sayıda protokol katıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir