enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2817
EURO
34,9552
ALTIN
2.446,22
BIST
10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
17°C
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
20°C

TEMSAN KURU TEMİZLEME

TEMSAN KURU TEMİZLEME
14.03.2022
37
A+
A-

DCC106FF C6EA 454D ACBF 9D7227440DF3
Kuru temizleme
, ürünlerin üzerinde bulunan kir ve lekeleri çıkarmak için tetrakloroetilen isimli çözücü kullanılarak yapılan temizleme işlemidir. Islak temizlemeden farkı, giysilerin su içermeyen sıvı bir çözücüye batırılarak temizlenmesidir.

Bir rivayete göre kuru temizleme işlemi ilk olarak Fransız bir kadın olan Jolly Belin tarafından bulunmuştur. Kaza eseri elbisesinin üzerine gaz lambasının dökülmesiyle Jolly Belin gaz yağının dökülmesiyle buharlaşmanın olduğunu ve lekelerin temizlendiğini fark etmiştir. Bunun üzerinde tarihte bilinen ilk kuru temizleme salonu Jolly Belin tarafından açılarak 1840 yılında Paris’te hizmet vermeye başlamıştır. O dönemde kuru temizleme işlemi için gaz yağı ve kimyasal sanayide kullanılan bir petrol çeşidi olan kerosen kullanılmıştır. Daha sonra da sıvı çözücüler çok kez değişikliğe uğramış ve günümüzde kullanılan halini almıştır.

 

Kuru temizleme işlemi her giysi için uygulanabilir fakat bilinenin aksine sadece giysiler kuru temizleme işlemi ile temizlenmez.Giysilerin dışında özellikle son dönemlerde tekstil ürünleri de yaygın olarak kuru temizleme işleminden geçmektedir. Kuru temizleme için en fazla verilen ürünlerin başında battaniyeler ,yorganlar, her çeşit perde ve halılar gelmektedir. Evde temizlenmeleri zor olan bu tekstil ürünleri özel işlemlerden geçerek kuru temizleme salonlarında temizlenmektedir.

 

Kuru temizleme fiyatları temizlenecek parçaya göre değişmektedir. Her salonun kendi fiyat politikası bulunmaktadır. Ürün başına belirlenen fiyatların çok yüksek olmadığını söylemek gerekir. Özel leke çıkarma işlemleri gerekiyorsa fiyatlar yapılacak işleme göre değişmektedir.

 

İnsanlar kuru temizlemeyi ürünlerin rutin bakım ve temizlenmelerinin yapılması ya da lekelenen ürünlerde ki lekelerden kurtulmak maksadıyla başvururlar. Günümüzde tekstil ürünlerinin hemen hemen hepsinde yıkama talimatı bulunur kuru temizleme ile temizlenmesi tavsiye edilen ürünlerin talimatlarına uygun olarak temizlenmesi ürünlerin kullanım ömürlerini arttırmaktadır. Ayrıca ürünler lekelenmeleri nedeniyle kuru temizlemeye götürülüyorsa lekelenen ürüne herhangi bir müdahalede bulunulmaması lekenin kumaşın yapısına işlememesi adına çok önemlidir.

 

Dikkat ve titizlik gerektiren bu işlemlerin merdiven altında insanların kendi evlerinde bulunan makinalardan farksız makinalarda ucuz ve yanlış çözeltiler kullanılarak temizlenmeye çalışıldığı bilinmektedir. Bu durumda hatalı bir işlem yapılması ürünün bir daha kullanılamamasına neden olabilir. Bu nedenle marka bilinirliliği ile isminin müşterilerine verdiği en büyük garanti olan TEMSAN KURUTEMİZLE adı altında bu hizmeti değerli hemşehrilerimize vermekten mutluluk duyarız.

 

Kavak bugün Samsun’un en hızlı gelişen ilçesidir. Birbiri ardına gerçekleşen projeleri sayesinde Yüksek Okulundan , Organize Sanayi Bölgesine ; Barajından, Cezaevine kadar birçok yatırıma evsahipliği yaparak Samsun’nun yükselen yıldızı olmayı başarmıştır. Kuru temizleme sektörü de son 10 yılda hızlı bir büyüme yakalamış ve yapılan fuar ve etkinlikler sonucu sektörün bilinilirliği artmıştır.1,5 milyar liralık bir büyüklüğe ulaşan sektörümüzün bir parçası olmak ayrıca ilçemize böyle bir hizmeti ilk getiren olmak gurur vericidir.

 

Asarcık’tan , Ladik’e  hatta Havza’ya kadar hizmet vermekteyiz. Markamız hizmet kalitemizin teminatıdır. İnsanların kuru temizleme hizmetine erişimini kolaylaştırmak bizi mutlu etmektedir.  

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir