enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2888
EURO
34,9440
ALTIN
2.445,00
BIST
10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
17°C
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Tekkeköy’de tarımı bitiremeyecekler

Tekkeköy’de tarımı bitiremeyecekler
02.05.2023
6
A+
A-

Tekkeköy’de tarımı bitiremeyecekler

 

Türkiye’nin en verimli tarım arazilerinden kabul edilen Tekkeköy ilçesinde çiftçi ile buluşan CHP Milletvekili adayları, vatandaşa planlı tarım konusunda söz verdi.

Milletvekili Adayı Özler Yılmaz, “Ben Tekkeköy’ün çocuğuyum. Lojistik Köy yapılması için verimli topraklarımızın yüzde 40’ı kamulaştırıldı. Tekkeköylüler burada tarım yapamıyor. Araziler boş duruyor. Lojistik köyün işletmesini ise AKP Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’a verdiler. CHP iktidarında bu arazilerde yine tarım yapılacak. Lojistik köy, zaten işlevini yerine getiriyor. Bu kadar araziyi daha kamulaştırmanın ne anlamı vardı? Camiyi çalan kılıfını hazırlıyor. İlerleyen dönemde lojistik köy bahanesi ile kamulaştırılan arazinin peşkeş çekilmesinin mutlaka önüne geçeceğiz” dedi.

Milletvekili adayı Suat Yıldız ise, Çayleyik mahallesindeki halk buluşmasında, AKP’nin her seçim döneminde sözler verip ortadan kaybolduğuna dikkat çekerek, “Hani tersane kurulacaktı ve bu tersanede 30 bin kişi çalışacaktı. Ne oldu tersane? Esnafa sözde katma değer yaratılacaktı. Tekkeköy halkına söz veriyoruz. CHP iktidarında çiftçimiz toprağını ekecek ve hak ettiği geliri elde edecek” diye konuştu.

Çayleyik’teki buluşmaya CHP İl Başkanı Fatih Türkel, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Milletvekili adayları Murat Çan, Nazan Güneysu ve Mehmet Özdağ da katıldı.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir