enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3949
EURO
34,8029
ALTIN
2.404,45
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
16°C
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
15°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Açık
21°C

Samsun’da Hayat Normale Dönüyor

Samsun’da Hayat Normale Dönüyor
04.09.2023
7
A+
A-

        Vali  Orhan Tavlı ve AFAD Başkanı Sayın Okay Memiş, dün yoğun yağış sonrası meydana gelen sel ve su baskınından etkilenen İlkadım ilçemizde incelemelerde bulunarak, selden etkilenen esnafımıza ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Hasar tespit ve zarar çalışmalarının bugün itibarıyla başladığını ve AFAD Başkanlığımız başta olmak üzere ilgili diğer kurumlarımızla birlikte titizlikle sürdürüldüğünü dile getiren  Vali, altyapı onarım ve yolların temizlik çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi, DSİ 7. Bölge Müdürlüğümüz, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğümüz ve ilçe belediyelerimiz başta olmak üzere ilgili kurumlarımızca hızla yürütüldüğünü ve en kısa zamanda tamamlanacağını söyledi.

Samsun’da hayatın normale dönmeye başladığını dile getiren Vali, çalışmalarda emeği geçen başta AFAD ve yerel yönetimler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ederek, tüm Samsunlu hemşehrilerimize bir kez daha geçmiş olsun temennisini iletti.

AFAD Başkanı Sayın Okay Memiş ise; Samsun’un turuncu alarm verilmesini gerektiren bir yağışla karşı karşıya kaldığını ifade ederek, “Samsun’da önceden ikaz yapılarak  Vali önderliğinde çok ciddi bir tedbir alındığını gördük. Herhangi bir can kaybı yaşanmadan bu süreci birlikte yönettik. Yaklaşık 2 bine yakın personel ve iş makineleriyle dahil 600 araçla olaylara müdahale edildi. Mahsur kalan insanlarımızın tahliyeleri gerçekleştirildi. Bugün ise hasar tespiti ve varsa zarar tespitlerini Valiliğimizin belirlediği 61 ekibimizle sokak sokak, mahalle mahalle, ilçe ilçe yapıyoruz. Devlet olarak vatandaşlarımızın zararlarını karşılamaya gayret edeceğiz. Bu vesileyle vatandaşlarımızdan yetkililerimizin ikazlarına riayet etmelerini bir kez daha özellikle istirham ediyorum. Burada alınan tedbirlerden dolayı  Vali, AFAD İl Müdürümüze ve çalışanlarına, jandarmamıza, polisimize Büyükşehir ve ilçe belediyelerimize, itfaiyemize, UMKE’mize ve 112 ekiplerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir