enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2749
EURO
34,7532
ALTIN
2.396,48
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Çok Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

SAMSUN SAM- MED’DEN İL MÜFTÜSÜ ÇAKIR’A ZİYARET

SAMSUN SAM- MED’DEN İL MÜFTÜSÜ ÇAKIR’A ZİYARET
07.08.2023
2
A+
A-

SAMSUN SAM- MED’DEN İL MÜFTÜSÜ ÇAKIR’A ZİYARET

Samsun Sosyal Medya Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı ve Matematikçi Bilim İnsanı Kerim SARILAR’IN Başkanlığında; Başkan Yardımcısı Okan AYAN, Başkan Yardımcısı Hasan ŞAHİN ve Yönetim Kurulu Üyesi Oktay ZERRİN, Samsun İl  Müftüsü Sayın Seyfullah ÇAKIR’I makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette; Başkan Sarılar ve yönetim kurulu üyeleri kendilerini tanıttılar.

Samsun Sosyal Medya Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı ve Matematikçi Bilim İnsanı Kerim SARILAR, ilmi konularda Samsun İl Müftüsü Seyfullah ÇAKIR ile; üzerinde sürekli çalıştığı bir projesi hakkında, fikir teatisinde bulundu ve projesini tanıtan bir kitapçığı Müftü Seyfullah Çakır’a hediye etti.

Ayrıca Sam- Med ( Samsun Sosyal Medya Gazeteciler ve Yazarlar Derneği ) Yönetİm Kurulu Üyesi; şair, yazar, emekli öğretmen ve  gazeteci Oktay ZERRİN de; Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır’a; edebiyat piyasasındaki 5  şiir kitabından ” Dünya Çocukla Güzel ” ve ” Çocuk Sevgidir, Çocuk Bayraktır ” adlı iki şiir kitabını imzalı hediye etti.

Cemiyetin Başkan YardImcıları Okan Işık ve Hasan Şahin de, cemiyetin çalışmaları hakkında, İl Müftüsü Seyfullah Çakır’a bilgiler verdi.

SAM-MED BAŞKANI KERİM SARILAR KİMDİR ? ( Kaynak: e Haber Ajansı )

” Bugüne kadar; 10 üniversitenin onayları doğrultusunda; millî ve ilmî keşifler okutulan bir projesiyle; ülke çapında ses getiren bir projeye, başarıyla imza atmış, Matematikçi bir Bilim İnsanıdır.

Milli ilmi keşiflerimi doğrulayan ve orta öğretimde okutulması yanı sıra elipsin ve koniklerin analitik incelemesi bağlamında proje bazında değerlendirilmesini uygun bulan üniversiteler ise şöyledir:

Bozok Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi.

Türk Matematikçi ve Bilim İnsanı Kerim Sarılar; Dünya Tarihi’nde ilk kez Elipsin çevre ve yay uzunluklarını da doğru olarak buldu.

Sarılar; ” Sarılar Çevirgenler, Sarılar Dönengesi ve Sarılar üçgeni sisteminden sonra; son olarak, Dünya Tarihi’nde ilk kez elipsin çevre ve yay uzunlukların da doğruolarak bulan Kerim Sarılar,; millî ve ilmî keşiflere imza atmıştır.”

Başkan Sarılar le yönetim kurulu üyeleri İl Müftüsü Seyfullah Çakır’a; Çakır da ziyaretçi gazetecilere teşekkür etti.

Haber Merkezi- Samsun

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir