enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Parçalı Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Parçalı Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Çok Bulutlu
20°C

Resim Bölümü Öğrencileri Eserlerini Sanatseverle Buluşturdu

Resim Bölümü Öğrencileri Eserlerini Sanatseverle Buluşturdu
08.06.2022
27
A+
A-

OMU 17

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF)Resim Bölümü son sınıf öğrencileri, belirli konseptler üzerine geliştirdikleri eserlerini ‘2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Sergisi’ ile sanatseverle buluşturdu.

 

GSF sergi alanında açılışı gerçekleştirilen etkinliğe; Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Prof. Dr. Recep Sancak, GSF Dekanı Prof. Dr. Ali Seylan, Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Metin Eker, dekan yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Yoğun ilgi gösterilen sergi; Şeymanur Geniş, Cemre Edanur Arı, İnci Sezer, Süreyya Ateş, Şule Nur Özkan, İlknur Öztürk, Emre Şimşek, Atakan Alıcıoğlu, Feride Çakmak, Ezginur Güler ve Abdulsamet Alşen’e ait eserlerden oluşuyor.

 

Sergi kapsamında, yabancılaşma, kültürel yozlaşma ve tek tipleşme, tüketim kültürü ve beden, gösterişçi tüketim, zaman ve bellek, mitolojik ve çağdaş anlatılarda güç, sokak sanatına alternatif yaklaşımlar, sanatçının özgürlük mücadelesi, ölüm, korku, yalnızlık gibi konular işlendi.

 

Serginin açılışında öğrenciler adına konuşma yapan Resim Bölümü son sınıf öğrencisi Ezginur Güler, lisans eğitimleri boyunca aldıkları sanat eğitimi ve edindikleri tecrübeler neticesinde kişisel üsluplar yaratabilme kaygısı ile sosyal, kültürel ve sanatsal ağlarda tespit ettikleri sorunsallara anlatım olanakları geliştirdiklerini ifade etti.

 

Araştırılmaya değer gördükleri proje konularının sorunsal yapısını ortaya koyduktan sonra özgün ifade biçimleri ile konuya dikkat çekmeyi ve farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirten Güler, konu üzerinden sanatsal yeterlik elde etmeyi hedeflediklerini söyledi. Güler, konuşmasını şöyle tamamladı:

 

“Sanatçı adayları olarak öğrenciler, seçili sorunsallar dahilinde kendilerine yönelttikleri sorulara ve duydukları kaygıya iştirak edebilmesi için alımlayıcı ile aralarına sanat eserleri üzerinden bir köprü kurabilmeyi arzu etmişlerdir.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir