enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
18°C
Samsun
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

Rektör Ünal, Çevre ve Sağlık Sorunlarıyla İlgili Geliştirilen Proje Hakkında Bilgi Aldı

Rektör Ünal, Çevre ve Sağlık Sorunlarıyla İlgili Geliştirilen Proje Hakkında Bilgi Aldı
09.03.2022
43
A+
A-

Rektör Ünal, Çevre ve Sağlık Sorunlarıyla İlgili Geliştirilen Proje Hakkında Bilgi Aldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, ‘Yer Altı ve Yer Üstü Havalandırma Havuzlu Model Sistemi’ projesinin geliştirici iş insanı ve Yalıköy Eski Belediye Başkanı Ahmet Ulu’yu makamında ağırladı. Ziyarete iş insanları Halil Mermer ve Muzaffer Günay da eşlik etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmede Ahmet Ulu, geliştirdiği projeyle cadde, sokak, mezbahane, hastane, okul, kanalizasyon gibi yerler için tasarlanan sistemi’nin Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 20 yıl süreyle korunmak üzere patent verildiğini söyledi.

Geliştirdiği sistemle yaşam alanını korumayı ve iyileştirmeyi amaçlayan Ulu, “Doğrudan çevre etkinlik değeri yüksek olan sulu atıkların ve kanalizasyon sistemlerinin çevreye olan zararını minimize etmek ve insan sağlığı için tehlikeli atıkların oluşturduğu gazları ikaz ve ihbar etmek üzere faaliyet gösteriyor.  Sistemin bir diğer özelliği kanalizasyon sistemi içinde yaşayan sürüngenlerin kentsel yaşam alanına çıkmasını engellemekte böylece oluşabilecek çürümüş ortamlar ve yeşil alana zarar verecek bakteri ve kanatlıların üremesini engellemektir. Ayrıca kanatlı hayvanların mikropları sebze, meyve, yeşil alanlara ve mutfaklara taşımasının önünü keserek insan sağlığını korumayı hedeflemekte.” ifadelerini kullandı.

TÜBİTAK, Ar-Ge ve KOSGEB gibi kurumlardan teknik eleman ve istihdam gibi destek almayı isteyen Ulu, öngörülen toplam yatırım maliyeti 3 Milyar TL olarak hesapladığını belirtti. Çevre ve sağlık sorunlarının çözümü için pis su atıkları ve kanalizasyon sistemlerinde hizmete sunmak isteyen proje müellifi Ulu, sürdürülebilir, verimli ve çevre dostu bir buluş olmasını hedefliyor.

Proje hakkında bilgi aldıktan sonra Rektör Ünal, konuklarına Teknopark ve OMÜ-TTO vasıtasıyla projenin tanıtım ve Ar-Ge kısmında destek verebileceklerini iletti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir