enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
18°C
Samsun
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğrencileriyle İyilik Projesi Devam Ediyor

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğrencileriyle İyilik Projesi Devam Ediyor
09.02.2022
34
A+
A-

OMU 2

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akran Arabuluculuk Derneği (AKANDER) arasında imzalanan protokolle öncelikle Atakum ilçesindeki ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilerin yararına olacak ortak bir proje hayata geçirildi.

 

Projeyle, ortaokul ve lisede öğrenciler arası şiddetin önlenmesi, azaltılması ve dönüştürülmesi için ‘Akran Arabuluculuğu Projesi’ uygulanması amaçlanmaktadır. Proje sürecinde OMÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı öğrencileri arabuluculuk eğitimlerine aktif olarak katılarak okul psikolojik danışmanlarına destek verdi.

 

Projeyle öğrencilerin karşılaştıkları sorunları barışçıl bir şekilde çözümlenmesi amaçlanıyor

 

Yapılan çalışmayla öğrencilerin kendi aralarında yaşadıkları anlaşmazlıkları bir yetişkine gereksinim duyulmaksızın; tarafsız, adil ve eşitlik prensiplerine bağlı kalınarak barış yapıcılık/arabuluculuk ve müzakere becerilerine sahip aynı yaştaki akranlarının yardımıyla barışçıl bir şekilde çözümlenmesini sağlamak hedeflendi. Bu yolla bir yandan öğrenciler arası anlaşmazlıklar yapıcı ve barışçıl olarak yönetilirken, diğer yandan her okulda onlarca arabulucu/barış yapıcı öğrenciler eğitilmesi düşünülüyor.

 

Akran Arabuluculuğu Projesiyle toplumun temel değerleri başta olmak üzere, uzlaşma kültürünün yaygınlaşacağı, empati kurma duygularının pekişeceği, katılımcıların pozitif roller üstlenecekleri çeşitli etkinlikler ve eğitimler veriliyor.  Verilen eğitimler sonrasında öğrencilerin kişiler arası anlaşmazlıkların şiddet kullanmaksızın yapıcı ve barışçıl çözümüne ilişkin kuramsal ve uygulamaya yönelik bilgilerin üretilmesi, öğretilmesi ve yayılması düşülmektedir.

 

Projeye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi

 

Proje Koordinatörü aynı zamanda Atakum Rehberlik ve Araştırma Merkezi Uzman Psikolojik Danışmanı Naciye Çavuş Kasik, ortaokul ve liselerde öğrencilere verilen arabuluculuk eğitimlerine öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiklerini, özellikle uygulamalarda üstün gayret göstererek büyük başarı elde ettiklerini belirtti. Kasik, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğrencilerine okullarda akran arabuluculuğu eğitimlerine verdikleri destek ve etkin katılımları nedeniyle tebrik ederek sorumlu davranışlarıyla eğitim alan öğrencilere çok iyi rol model olduklarını söyledi.

 

OMÜ’lü öğrenciler projede gönüllü olarak görev aldılar

 

Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Kumcağız ise “Projeye gönüllü olarak katılan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı öğrencileri ‘Bir İyilik Projesi’  olarak nitelendirilen sosyal sorumluluk projesinde yer almaktan çok mutlu oldular. Öğrencilerimiz gerçekleştirilen proje sürecinde Akran Arabuluculuğu konusunda deneyim elde ettiler ve gerçekleştirilen uygulamaların mesleki gelişimlerine olumlu yönde katkıları oldu.” ifadelerini kullandı.

 

Proje başladığından itibaren Atakum ilçesinde 11 ortaokul ve 11 lise olmak üzere toplam 22 okulda “Akran Arabuluculuğu” eğitimi verildi ve arabuluculuk odaları düzenlenmeye devam etmektedir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir