enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2506
EURO
35,0769
ALTIN
2.466,84
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C

ÖZKAN’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR..

ÖZKAN’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR..
30.03.2023
11
A+
A-

OKSED (ORTA KARADENİZ SERVİSLER DERNEĞİ ) BAŞKANI  FATİH ÖZKAN, GÜLSAN SANAYİ SİTESİNİN TAŞINMASI  KONUSUN DA  ÖNEMLİ  AÇIKLAMALAR,YETKİLİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ.

  OKSED (ORTA KARADENİZ SERVİSLER DERNEĞİ ) BAŞKANI FATİH ÖZKAN, Gülsan Sanayi Sitesinin yıkılacak tarihinin yaklaşması nedeni ile Samsun Kamuoyuna ve Yetkililere Çağrıda bulundu  lütfen sesimizi duyunuz  hep birlikte çözebiliriz ve çözebilirsiniz diyerek ,Özellikle daha önce açıklanan dükkan fiyatları konusun da çok rahatsız olduklarını belirterek şöyle devam etti, Samsun’daki üye servislerinin ortak sıkıntısı olan Gülsan Sanayi Sitesi’nin yıkılması ve çalışma alanlarının kaybolması, buradaki üyelerimizi ve diğer esnaf komşularımızı sıkıntıya sokmaktadır. Gülsan Sanayi Sitesi şehrin merkezinde kalması sebebiyle yaklaşık 3 sene önce fiyatları belirlenip memur maaşına göre her sene zamlanacak olan yeni TOYBELEN Sanayi Sitesi yapımına başlanarak şuan da inşaatın %75 i bitme aşamasına gelmiştir. TOKİ tarafından bitimine az kalan TOYBELEN Sanayi Sitesindeki dükkânlara yeni fiyatlar belirlendi ve esnafa sunuldu. İnşaatın yapımına başlanmadan önce belirlenen 100m2 320 bin KDV hariç 200m2 dükkân 580 bin olarak fiyatlar açıklanmıştı.

BAŞKAN ÖZKAN,Önceki anlaşmada aylık 200 m2 dükkân için tahmini taksit ödeme miktarı 6 bin iken güncellenen fiyatlamada 200 m2 dükkân için aylık taksit tutarı 25 bin civarına yükselmektedir. Yukarıdaki ilk fiyatlama bakanlık nezdinde Sayın  Çiğdem Karaaslan başkanlığında yapılan uzlaşmada karara bağlanmıştı. Geçen zaman içinde ülkemizin ekonomik sorunlarından dolayı, inşaatı bitmiş çevre düzenlemesi yapılan sanayimize % 300/350 bandında TOKİ tarafından zam yapıldı. Bu da biz sanayi ustaları tarafından özellikle otomobil sektöründeki ustalar tarafından ödenebilir rakamlar kesinlikle değildir  Yeni Toybelen Sanayi Sitesi’ne kayıt olan üyelerimiz ve esnafımızın dükkan kuraları geçtiğimiz aylarda çekildi, esnafların ve üyelerimizin dükkanları belirlendi. Güncellenmiş fiyatlarla kurası ana yol kenarı ya da köşe başı çıkan dükkân sahibine şerefiyelendirmesiyle beraber 100m2 dükkan 1 milyon 200 bin TL 200 m2 dükkan 1 milyon 900 bin TL yi KDV hariç buluyor.

Bu güncellenen fiyatlar, Biz Gülsan küçük sanayi sitesi esnafı ve üyelerimiz için taksiti ödenebilecek bir rakam değildir, çünkü bizler ustayız üyelerimiz de ustadır dolayısıyla bizler yüksek sermaye ile çalışan esnaflar değiliz. Çalışma alanlarımızdan kaldırılıp yeni bir alana taşınacağımız için bu durum 3-4 sene iş kaybına sebep olacaktır. Yusuf Ziya Yılmaz başkanımız döneminde esnafımıza ve üyelerimize kira öder gibi dükkân sahibi olacaksınız ve buradan sizi davullu zurnalı Toybelen sanayi sitesine uğurlayacağız sözü verildi.

ÖZKAN,  Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Mustafa Demir ‘e Samsun Madeni Sanatkarlar Oda Başkanı Eyüp Aydın Gülsan sanayi sözcü platformu Başkanı Mustafa Ay ile beraber makamına ziyaret ederek mağduriyetimizi açıkladık ve notlarımızı kendisine teslim ettik bu konuda yardımcı olunabileceğini bizlere belirtti, fakat Yeni sözleşmeler için üyelerimizi ve esnafımızı TOKİ imzaya çağırıyor ve bu imza süresi 31 Marttan 31 Mayısa kadar uzatıldı. Bu uzatılan süre için TOKİ’ye teşekkürlerimizi sunarız. Güncellenen rakamlarla esnafımız, ustalarımız ve üyelerimiz imza atmaya gidemiyoruz çünkü atacağımız imzalar ustaların ve esnafların iflasının imzası olacaktır. Bu durumda da Yeni Toybelen sanayi sitesindeki haklarımızı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya bırakılıyoruz. Önce Gülsan esnafının ve üyelerimizin sorunları çözülmelidir dedi.

OKSED (ORTA KARADENİZ SERVİSLER DERNEĞİ ) BAŞKANI FATİH ÖZKAN,Bizler Gülsan sanayi yıkıldığında sanayideki son ustalarız ve alttan çırak yetişmemekte, dükkanları yıkılan kiracı ustalar ya da dükkan sahipleri kiralık dükkan bulamayacağı ve bir yere taşınamayacağı gibi ustaların ve personellerin istihdam alanları da kaybolacaktır. Başkan ÖZKAN,Konuşmasını şöyle tamamladı bizler Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Demir sağlam bürokrasi ile bu sorunu çözecek güçtedir, biz kendisine yürekten güveniyor ve inanıyoruz yüksek metrekarede ya da düşük metrekarede çalışan ustaların taksit tutarını ödenebilir rakamlara ayarlayacaklarını inanıyoruz ve bu konuda desteklerini bekliyoruz diyerek konuşmasını tamamladı.  9dcf8172 4b11 4236 be13 62f7395a74857fd044e2 a589 41b1 92ee 6ac8db310069783a14c9 53cd 4c3a 8372 a7a981a82247

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir