enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
18°C
Samsun
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

OKTAY ZERRİN ve ŞAKİR NOYAN’DAN NİĞDE BOR BESTESİ

OKTAY ZERRİN ve ŞAKİR NOYAN’DAN NİĞDE BOR BESTESİ
01.02.2023
23
A+
A-

OKTAY ZERRİN ve ŞAKİR NOYAN’DAN NİĞDE BOR BESTESİ

Samsun Ayvacık  doğumlu, aslen Bafralı olup, Samsun Atakum Atakent’e yerleşen; şair, yazar, emekli öğretmen ve  gazeteci Oktay ZERRİN; Niğde Bor için bir şiir yazdı.

Zerrin’in  sosyal medyada arkadaşı olan Niğde Borlu bestekâr Şakir Noyan; Oktay Zerrin’in sözlerini yazdığı ” Niğde’ye Gel, Bor’a gel ” adlı şiirini besteleyip şarkının norası ile ses kaydını sosyal medya sayfasında  yayınladı.

2006 yılında eşi Ayten hanımı kaybeden ve yaptığı besteleler le zamanını değerlendiren Şakir Noyan; yaptığı bestesiyle ilgili olarak şöyle dedi:

” Udumla güftesi şair yazar değerli arkadaşım OKTAY ZERRİN e ait ” NİĞDE’ ye GEL BOR’a GEL” adlı  şiirini daha önce Uşşak makamında bestelemiştim.

Bugün de bu şarkıyı udum la yorumlaya çalıştım.

Ufak tefek kusurlarım olabilir affınıza sığınırım.

Bu şarkıyı bütün eş dost ve hemşehrilerime armağan ediyorum.

Niğde ve Bor için hayırlı olsun.

Saygı ve sevgilerimle.”

Oktay Zerrin ise” Değerli bestekâr arkadaşım sayın Şakir Noyan beyfendi; sağolsun benim yazdığım “Nide’ye Gel, Bor’a Gel ” adlı şiirimi uduyla Uşşak makamında besteleyip, sosyal medya sayfasında  yayınladı.

Kendisine göstermiş olduğu bu ilgisi ve beste için çok teşekkür ederim. Cennet Türkiye’mizin her bir köşesi ayrı bir güzel ve bizler vatanımıza, şehirlerimize, tarihimize, örf  ve  adetlerimize ve manevi değerlerimize, sanat, musiki ve kültürümüze, dilimize sahip çıkmalıyız.”

Oktay ZERRİN’İN Niğde Bor şiirini besteleyen Şakir Noyan; udun yanı sıra keman ve  diğer müzik aletlerini de çalabiliyor ve bu enstrümanlar la besteler  üretmeye devam ediyor.

NİĞDE’YE GEL, BOR’A GEL

 

KÖKÜ KAYI BOYUNDAN

NİĞDE’YE GEL, BOR’A GEL

HİTİT DEVRİ SOYUNDAN

NİĞDE’YE GEL, BOR’A GEL

 

NEFİS BOR SÖĞÜRMESİ

HAKLIDIR ÖVÜNMESİ

O BİR ALLAH VERGİSİ

NİĞDE’YE GEL; BOR’A GEL

 

YEŞİLLİK, BOLLUK DEMEK

VERMİŞ SEVENLER EMEK

GÖRMEK GEREKİR, GÖRMEK

NİĞDE’YE GEL, BOR’A GEL

 

GÜZELDİR BOR OVASI

KARAMANOĞLU HASI

TARİH, KÜLTÜR MİRASI

NİĞDE’YE GEL, BOR’A GEL

OKTAY ZERRİN- SAMSUN

NOYAN 5 NIGDE BORNOYAN 6 NOTANOYAN 3

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir