enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Çok Bulutlu
17°C

Menderes’te ki Zeybek Şenliği’nde Akbelen Unutulmadı

Menderes’te ki Zeybek Şenliği’nde Akbelen Unutulmadı
31.07.2023
6
A+
A-

Menderes’te düzenlenen Zeybek Köy Kültür Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte konuşan Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan, Akbelen’de yaşanan ağaç katliamına direnenleri unutmadı.

Zeybek Kültür Sanat Turizm Kooperatifi tarafından Menderes Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen Zeybek Köy Kültür Şenlikleri coşkuyla gerçekleşti. Çatalca’da gün boyu süren etkinlikte zeybek kültürünün en güzel örnekleri yaşandı. Şenliğe Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan’ın konuşması damga vurdu.

Geleneksel hale gelecek

Etkinlikte konuşan Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan, ‘’ Şenliğin hayata geçmesinde emeği olan herkese tüm Menderesli hemşehrilerim adına teşekkür ederim. Bu toprakların insanı olarak, bu toprakların kültürünü yaşatmak adına gereken tüm desteği ben ve ekip arkadaşlarım vermeye devam edeceğiz. Bizim kökümüz olan bu toprakların yemeğinden, kıyafetine, sanatından, üretimine kadar her şeyinin, bizi biz yapan, bir arada sevgi dolu durmamızı sağlayan, işin özeti Ege’li bir toplum olmamızı sağlayan temeller olduğunu biliyorum.  Tabii Ege’nin kökü, kültürü, sanatı deyince akla ilk gelenin zeybek olduğunu da hepimiz biliyoruz. Bu tür şenlikler zeybek kültürünün yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması adına önemli bir noktada duruyor.  Bu nedenle bu şenliğimize her yıl devam etmeyi planlıyoruz’’ dedi.

Akbelen’e mesaj

Konuşmasında Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Akbelen Ormanı’nda özel bir şirketin maden sahasını genişletmek için başlattığı ağaç katliamına da değinen Başkan V. Özkan, ‘’ Muğla Akbelen’de doğa katliamı yaşanıyor. Buna dur demek isteyen insanlara da ne yazık ki sert müdahalelerde bulunuluyor. Buradan Akbelen’de ağaç katliamına karşı direnen Efelere selam gönderiyor ve diyorum ki;  Biz Ege’liler ancak zeybek oynarken diz çökeriz’’ diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir