enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2841
EURO
35,0359
ALTIN
2.474,99
BIST
10.484,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
20°C
Salı Az Bulutlu
22°C

LÖSEV ET DESTEĞİNE SAMSUN’DA DEVAM EDİYOR

LÖSEV, Samsun’daki 213 hastaya ve ailesine kurban bayramı öncesinde kırmızı et yardımında bulundu.

LÖSEV ET DESTEĞİNE SAMSUN’DA DEVAM EDİYOR
17.06.2023
152
A+
A-

LÖSEV Kurban Bayramında yapılan vekâleten kurban bağışları sayesinde Samsun’da yıl boyunca hastalara ve onların ihtiyaç sahibi ailelerine et ve et ürünleri desteğini ara vermeden sürdürüyor. LÖSEV’e kayıtlı hasta ailelerin yüzde 87’si asgari ücret ve altında gelire sahipler ve et almakta zorlanıyorlar. Özellikle sağlıklı beslenme zincirinin en önemli halkalarından biri olan protein, lösemi-kanser tedavilerinde hayati önem taşıyor. Araştırmalar, kansere yönelik iyileşmeyi sağlayacak fonksiyonların pek çoğu için proteinin önemini ortaya koyuyor. Öte yandan yetersiz protein alımı, hastalığın iyileşmesini yavaşlatıyor ve enfeksiyonlara karşı vücut direncini azalıyor. Bu yüzden kanser tedavisi gören hastaların, sağlıklı insanlardan yüzde 50 daha fazla protein ihtiyacı oluyor.

“LÖSEV sayesinde yoksulluk ve hastalık belimizi bükmedi.”

Kanser hastası yetişkinlerde de ekonomik yoksunluğun çok kritik seviyede olduğunu tespit eden LÖSEV, Kurban Bayramı döneminde aldığı vekâleten kurban bağışları ve yıl içinde yapılan adak bağışlarını hem çocuk hem yetişkin tüm kayıtlı hastalarına ulaştırıyor. LÖSEV et desteğinden, her yıl on binlerce hasta ve ailesi faydalanıyor. 81 ilde yaptığı dağıtımları aralıksız sürdürüyor.

Samsun İrtibat Ofisi tarafından Samsun ilinde gerçekleşen Et ve et ürünleri yardımında LÖSEV ‘e kayıtlı hasta ve ailelerine et ve et ürünleri sunuldu. Lösemi hastalarına özellikle kırmızı et ağırlıklı beslenmesi önerilmektedir. Hasta ve aileleri ” LÖSEV sayesinde yoksulluk ve hastalık belimizi bükmedi. Sofraya ne koyacağım diye hiç düşünmedim. LÖSEV ‘e bağış yapan hayırseverlere biz de hayır dualarımızı sunuyoruz, Allah bağışlarını kabul etsin, Allah razı olsun” dediler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir