enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3041
EURO
34,9879
ALTIN
2.448,89
BIST
10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
17°C
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

KAYAPINAR BELEDİYESİ’NIN SOSYAL BELEDİYECİLİK BAŞARISI

KAYAPINAR BELEDİYESİ’NIN SOSYAL BELEDİYECİLİK BAŞARISI
15.08.2023
5
A+
A-

KAYAPINAR BELEDİYESİ’NIN SOSYAL BELEDİYECİLİK BAŞARISI
Kayapınar Belediyesi, toplumun her kesimine dokunan proje ve sosyal çalışmalarıyla dikkat çekiyor.
Eğitimden sağlığa kadar bir çok alanda yeniliğe imza atarak rutin belediyeciliğin dışına çıkan Belediye Başkanvekili Arif Karaman’ın döneminde düzenli olarak binlerce ihtiyaç sahibi aileye de destek sağlanıyor.

Diyarbakır’in en büyük ilçesi olan ve aynı zamanda kentin yeni yüzünü oluşturan Kayapınar, belediyenin hayata geçirdiği projelerle de öne çıkıyor.
İlçenin çehresini değiştiren projelerin yanı sıra eğitimden sağlığa ve istihdama kadar bir çok çalışma yürütülüyor.
İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Arif Karaman’ın göreve gelmesinden sonra ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik destekler de artırıldı. Düzenli olarak ailelere gıda ve sosyal yardımlar yapılarak binlerce vatandaşım yüzü güldürulüyor.
Yeşil alan projeleriyle bir yandan yeni parklar ve sosyal donatı alanları kazandırılıyor, diğer yandan ilçedeki ağaçlandırma oranı artırılıyor.

EĞİTİM VE SPORA TAM DESTEK

İlçenin farklı bölgelerinde hayata geçirilen modern yüzme havuzları sayesinde çocuklar hem yüzme öğreniyor, hem tatil yapma imkanı buluyor.
İlçeye kazandırılan kütüphane, bilgi evleri ve okuma salonları sayesinde binlerce öğrenci eğitime odaklanıyor.
Bir çok branşta spor tesisi kazandıran belediye, spor kurslarıyla da her yaştan çocuk ve gençlere spor eğitimi vererek geleceğe hazırlıyor.
Bir çok alanda sağlık hizmeti veren Kayapınar Belediyesi, aile danışmanlık merkezleri ve kadın istihdamına yönelik çalışmalarıyla da farkındalık oluşturdu.

OTIZMLİ ÇOCUKLAR İÇİN MERKEZ, SOKAK HAYVANLARI İCİN BARINAK

Diyarbakır’da otizm destek merkezi olan tek kurum olmasıyla öne çıkan Kayapınar Belediyesi, otizmli çocuklara verdiği bu hizmetle örnek oldu.
Belediyenin projelerinde sokak hayvanları da unutulmadı. Bir çok hayvana hizmet verecek hayvan barınağı tamamlanmak üzere.
Öğrencilerin tatil dönemini iyi değerlendirmesi için bir çok farklı alanda yaz kursları başlatan Kayapınar Belediyesi, yıl boyunca belediyenin kurs ve eğitim çalışmalarına katılan vatandaşlar için gezi programları düzenleyerek bölgenin tarihi ve turistik değerlerinin tanıtılmasına da katkı sağlıyor.

DEPREMDE HASAR GÖREN KIRSALDAKİ YAPILARA YIKIM

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardında deprem mağduru vatandaşları yalnız bırakmayan Kayapınar Belediyesi, kırsal yerleşim yerlerinde hasar gören yapılanların yıkımını gerçekleştirerek vatandaşlara destek oluyor.
İlçe merkezinde vatandaşların dinlenmesi ve sosyal faaliyetlere katılması için Millet Kıraathanesi yapan Kayapınar Belediyesi, ilçenin geleceğine dokunacak bir çok projenin çalışmalarını ise sürdürüyor.
Kayapınar Belediye Başkanvekili Arif Karaman,düzenli esnaf ve halk ziyaretleriyle vatandaşların sorun ve taleplerini dinliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir