enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,7682
EURO
35,0901
ALTIN
2.459,44
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
26°C
Samsun
26°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
28°C

Kartepe’de Çerkes Sürgünü’nün 160.Yılı Anıldı

Ketencilerde düzenlenen Çerkes Sürgünü’nün 160.yıl törenlerinde konuşan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “Çerkes kardeşlerimiz insanlık adına utanç verici ve vicdana sığmayan bir sürgünle yurtlarından koparıldılar” dedi.

Kartepe’de Çerkes Sürgünü’nün 160.Yılı Anıldı
23.05.2024
71
A+
A-

Çerkes Sürgünü’nün 160.yılında Ketenciler Çerkes Kültür Derneği tarafından anma programı düzenlendi. Dernek tarafından yapılan yürüyüş sonrasında törene Ketenciler Kültür Merkezi’nde devam edildi. Anma programına Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, Kocaeli Kafkas Kültür Derneği Başkanı İbrahim Uygun, Ketenciler Çerkes Kültür Derneği Başkanı Birgül Özkanlı ve Uzuntarla Adige Kültür Derneği Başkanı Sedat Yenişen, siyasi parti temsilcileri ve Kartepeli vatandaşlar katıldı.

UNUTMAYALIM ACILAR ORTAKTIR

Anma programında konuşan Ketenciler Çerkes Kültür Derneği Başkanı Birgül Özkanlı, “Kafkas Savaşı’nın bitmesinin üzerinden 160 yıl geçti. Ama acıları dinmedi. Halkımızın başına gelenleri unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu acıların bir daha yaşanmaması için Allah’a dua ediyoruz. Unutmayalım acılar ortaktır” dedi.   

RAHMETLE ANIYORUM

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “Bugün yaşananları unutmama, unutturmama günüdür. Yaşanan acıları gelecek nesillere anlatmalıyız. Bu coğrafya da çok büyük bedeller ödenmiştir. Geçmişimizi, tarihimizi, kültürümüzü unutursak yok olacağımızı biliriz. Anma programını düzenleyenlere çok teşekkür ediyorum. Hayatlarını feda eden büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi. Anma programı Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile son buldu. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir