enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1896
EURO
34,9978
ALTIN
2.508,34
BIST
11.049,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
21°C
Samsun
21°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

“İstiklâl Mücadelemiz ve Mehmet Akif Ersoy” Paneli

“İstiklâl Mücadelemiz ve Mehmet Akif Ersoy” Paneli
17.03.2022
44
A+
A-

“İstiklâl Mücadelemiz ve Mehmet Akif Ersoy” Paneli

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. ve 12 Mart İstiklâl Marşı’nın kabulünün 101. yılı münasebetiyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesinde Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinin konuşmacı olduğu “İstiklâl Mücadelemiz ve Mehmet Akif Ersoy” paneli düzenlendi.

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Aydın “Çanakkale Savaşı’nın Türk ve Dünya Tarihi Açısından Önemi” başlıklı konuşmasında Çanakkale Zaferi’ne giden yolda destansı bir mücadelenin varlığına işaret ederek Mustafa Kemal’in tanınırlığının artmasını ve elde edilen zaferin milli mücadeleye ilham kaynağı olmasını savaşın önemli sonuçları olarak değerlendirdi.

Prof. Dr. Yavuz Bayram ise “Çanakkale’den Milli Mücadeleye İstiklâl Şairimiz” başlıklı konuşma yaptı. Prof. Dr. Yavuz Bayram, konuşmasında Türk toplumunun Mehmet Akif’e hak ettiği teveccühü gösterme gerekçelerini hatırlatarak Akif’in, çağdaşı aydınlardan çok farklı bir duyuşa ve duruşa sahip olduğunu belgelerle ortaya koydu. Bayram, ayrıca “Çanakkale Şehitleri’ne” şiiri ile İstiklâl Marşı’nda geçen birçok imgenin ortaklığına işaret ederek bu ruhun aynı ruh olduğunu belirtti.

Panelin yönlendiriciliğini üstlenen Dr. Öğretim Üyesi Mediha Mangır, konuşmacı akademisyenlerin verdiği bilgilerden hareketle Millî Mücadele’yi aslında Çanakkale’de uyanan ruhun kazanmış olduğunu; Çanakkale’yi anlamadan Millî Mücadele’yi, Âkif’in Çanakkale Destanı’nı anlamadan da İstiklâl Marşı’nı anlamanın zor olduğuna işaret etti.

Türkçe Eğitimi Bölümü birinci sınıf öğrencilerinin Çanakkale Türküsü ve İstiklâl Marşı’nı söyleyerek katkı verdikleri panelde Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çalışıcı, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cevdet Yılmaz, Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Aydın ve çok sayıda öğretim üyesi ile öğrenciler hazır bulundular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir