enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Parçalı Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Açık
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Çok Bulutlu
21°C

Hıdırellez’i Coşkuyla Kutladık

Baharın müjdecisi Hıdırellez nedeniyle düzenlenen ve Çorlu Belediyesi tarafından geleneksel hâle getirilen Hıdırellez Şenliği’nde buluşan vatandaşlar, yakılan şenlik ateşinden atlayıp dans ederek baharın gelişini coşkuyla kutladılar.

Hıdırellez’i Coşkuyla Kutladık
06.05.2024
68
A+
A-

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Gölbaşı Gençlik Parkı’nda düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği öncesinde alanda kurulan Hanımeli Çarşısı’nı ve park alanını dolduran vatandaşları ziyaret ederek çiçek takdim eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Baharın müjdecisi, bolluğun ve bereketin simgesi Hıdırellez’i kutluyoruz. Geleneksel Hıdırellez Şenliği’mizde Çorlulu hemşehrilerimle bir arada baharı karşıladık. Ne mutlu bizlere… Doğanın rengârenk uyanışı hepimize umut olsun.” dedi.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, CHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Akar, Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Kum, Güner Çetin ve Hakan Öztürk, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, birim amirleri, belediye personeli, basın mensupları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Kel Orhan ve Orkestrası’nın birbirinden güzel şarkıları eşliğinde başladı ve halk oyunları gösterileriyle devam etti. Öte yandan Başkan Sarıkurt, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri alanı dolduran vatandaşlara ikramlarda bulundu.

Baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez ateşinin yakılmasıyla birlikte Başkan Sarıkurt ve alanı dolduran vatandaşlar, ateş üzerinden atlayarak sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir yıl dilediler.

Gölbaşı Gençlik Parkı’nda düzenlenen şenlikte ateş üzerinden atlamayı ihmal etmeyen vatandaşlar, Kel Orhan ve Orkestrası eşliğinde dans ederek doyasıya eğlendiler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir