enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1952
EURO
35,1014
ALTIN
2.472,52
BIST
10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
17°C
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

Gazetecilerden AFET Bölgesine çıkarma

Gazetecilerden AFET Bölgesine çıkarma
27.02.2023
36
A+
A-

İstanbul Gazeteciler Federasyonu, Genel Başkan Adil Koçalan yönetiminde Kasım ayı olağan toplantısını deprem gündemiyle gerçekleştirdi. Deprem nedeniye iletişim ve gazetecilik mesleğinin önemini bir kez daha farkına vardık.

İstanbul Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısına Genel Başkan Adil Koçalan, Genel Başkan Vekili Yavuz Yılmaz, Genel Başkan Yardımcıları Ufuk Bulut, Ahmet Durkaya, Sefai Uzunyurt ile Genel Sayman  Hilmi Karayiğit katılanlar arasındaydı. Genel Sekreter Ufuk Güngör, yardım faliyetlerinin koordinasyonu çalışmaları nedeniyle bulunduğu Gaziantep’den toplantıya katılarak Yönetim Kurulunu bilgilendirdi.

Ülkemizde yaşanan büyük yıkıcı afet yaşanır yaşanmaz gözümüz kulağımız haberlere odaklanarak deprem bölgesinden gelecek bilgilere odaklandık. Tam bu sebeple haberleşme, iletişim ve gazetecilik mesleğinin önemini ve gerekliliğininim bir kez daha farkına vardık.

Gazetecilerden AFET Bölgesine çıkarma

İstanbul Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu ve üyeleri depremin yaşandığı ilk günden itibaren bölgeden kamuoyunu aydınlatacak yayınlar yapmaya başladı. Yaşanan deprem afetinin derin ve yıkıcı boyutlarda olduğunu Türkiye’nin her bir köşesine duyurarak yaşanan vahim sonuçlarla ülkenin her bir yerinden akın akın destek gelmesini sağlayarak muazzam bir yardımlaşma ve dayanışma ya adeta önayak oldular.

İstanbul Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Adil Koçalan önderliğinde acil ihtiyaçları tespit ederek afet bölgesine sevk edildi. de bizzat yaptıkları yardımların takipçisi olarak ihtiyaç sahiplerine bizzat destek sağladılar. Oysaki gazeteciler kamu hizmeti veriyor afet bölgesinde bazen derin üzüntülerle, bazen de gözyaşlarıyla haberleri okuyucularına ulaştırarak kamu hizmeti veriyor görevlerini yerine getiriyor. 

Gazetecilerden AFET Bölgesine çıkarma

İstanbul Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adil Koçalan gündemle ilgili şu açıklamalarda bulundu:
“Bizler depremin ilk yaşandığı günden itibaren deprem bölgelerinde yaşanan sıkıntıları Türkiye genelinde duyurarak hizmet verdik ve hala da veriyoruz fakat afet bölgesinde halkımızın yaşadığı bu yıkıcı derin üzüntüyü görünce bizlerde örgütlenerek kendi aramızda oluşturduğumuz ve toparladığımız yardımları bizzat yerlerine ulaştırdık. Bugün ise federasyon binamızda Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımızla toplanarak bu zamana kadar afet bölgesindeki yaptığımız çalışmaları değerlendirdik ve bundan sonraki süreçte afet bölgesindeki illerimize, vatandaşlarımıza ve depremde zarar görmüş meslektaşlarımıza neler yapabiliriz düşüncesiyle bir araya geldik. Deprem bölgesinde İstanbul Gazeteciler Federasyonu olarak var olmaya devam edeceğiz. Yapılan işlerin takipçisi olacağız, bölgede hayatını kaybeden meslektaşlarımızı da unutmayacağız, unutturmayacağız. Hayatını kaybeden ailelerine dokunacağız. Depremden dolayı mağduriyet yaşayan meslektaşlarımıza destek olacağız.”

Adil Koçalan, aynı zamanda “İngiltere’den gelecek yardım tırlarını da organize ederek onları da bizzat doğru yerlere ulaştıracak bununda takipçisi olacağız” dedi.

İstanbul Gazeteciler Federasyonu binasında yapılan Yönetim Kurulu toplantısında deneyimli tecrübeli usta gazeteciler, sektörde çalışan meslektaşlarımız arasındaki dayanışmaya vurgu yaparak birlikteliğimizi daha da güçlendirmeliyiz, dayanışma içinde yardımlaşarak bölgemizde yaşanan acıları böyle hafifletmeliyiz kararı aldılar.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir