enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2335
EURO
34,7450
ALTIN
2.436,50
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
15°C
Samsun
15°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Ali Küçükkösen, Samsun’umuzu ziyaret etti

Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Ali Küçükkösen, Samsun’umuzu ziyaret etti
08.09.2022
37
A+
A-

Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Ali Küçükkösen, Samsun’umuzu ziyaret etti.

D134D824 0C49 4338 AE95 C6D76347DC5F

Memur-Sen’e bağlı faaliyet yürüten Emekli Memur-Sen, “İller İstişare Toplantısı”nın 55.cisini Samsun da gerçekleştirdi. Ali Küçükkösen başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ile Memur-Sen Samsun Temsilcisi Hamdi Yıldız, Emekli Memur-Sen Samsun Temsilcisi Necmi Macit, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve İlçe Temsilcileri Katıldı.
Sendika binasında ki kabul toplantısının ardından, istişare programını icra etmek üzere Öğretmen evine geçildi. Burada yapılan protokol konuşmalarının ardından Teşkilatlanma çalışmaları ve sendikal gündemin değerlendirildiği istişare toplantısında konuşan Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Ali Küçükkösen; “Emeklilerin toplumda ekonomik şartlardan etkilenen ciddi bir çoğunluğu temsil ettiklerini ifade ederek, “Emeklilik, her ne kadar fiili hizmete ve aktif çalışma hayatına son vermek olarak görülse de, emekli kamu görevlisinin iş yapma sorumluluğu son bulmaz, zorunlu ihtiyaçları göz ardı edilemez. Ekonomik. Sosyal hak ve menfaatlerinin korunması elzemdir. Özellikle emekli kamu görevlilerinin, maaşı ve geliri azaltılması gereken kişiler olarak görülmesi hatasına düşülmemesinin altını çiziyoruz. Anayasamıza göre memurların ve diğer kamu görevlilerinin nitelikleri, atanmaları, görev ve yetkileri, hakları ve yükümlülükleri, aylık ve ödenekleri ve diğer özlük işlerinin kanunla düzenleneceği ifade edilirken malî ve sosyal haklarına ilişkin olarak toplu sözleşme yapma hakları olduğu ve toplu sözleşme hükümlerinin olduğu belirtilmiştir” ifadelerini kullandı
. Küçükkösen, toplu sözleşme kazanımlarının emekli kamu görevlilerine de yansıtılmasında anayasanın herhangi bir engel teşkil etmediğinin altını çizerek, “Emeklilerinin sendikal anlamda temsil edilememesinin hakkaniyetli olmadığı”nı dile getirdi. “Ülkemizin tarafı olduğu Uluslararası Sözleşmelere dayanılarak, Türkiye’de de emekli kamu görevlilerinin sendika üyesi olabilmeleri, emeklilik öncesi kamu görevlisi olarak üyesi oldukları hizmet kolundaki Sendika’nın tüzüğünce belirlenmesi gereken bir husus olarak kabul edilmesi gereken bir durumdur” şeklinde konuştu.
Emekli kamu görevlilerinin gerek sendikal alanda gerekse toplu sözleşme masasında temsil edilmesi adına tüm gücüyle çalışacaklarını söyleyen Küçükkösen, “ Kamu görevlileri emekli olduktan sonra mali ve özlük haklar çerçevesinden bakıldığında büyük kayıplara uğramakta. Bu bağlamda birçok vatandaş emekli olduktan sonra da çalışmalarını sürdürmektedir. Üniversite öğrencisi okutan emekli arkadaşlarımız çalıştıkları süre içerisinde çocukları için eğitim ödemesi alabilirken, emekli olduktan sonra bu ve bunun gibi birçok hakkı kaybediyor. Emeklilikle birlikte kaybedilen haklarımızın geri kazanımı için sosyal ve siyasi olarak girişimlerde bulunuyoruz. Emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin de enflasyona endeksli olarak yükseltilmesini istiyoruz. Emekli kamu görevlilerinin aktif çalışma hayatlarındaki hakları elde edebilmesi adına Emekli Memur-Sen olarak bizim inancımız tamdır ve çalışmalarımız da bu inanç doğrultusunda sürdürülmektedir” diyerek sözlerini tamamladı.
Ali Küçükkösen’in konuşmasının ardından söz alan katılımcılar ise emeklilerin yaşadığı sorunlar hakkında istişarelerde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir