enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
16°C

Döşemealtı’nın Atık Su Sorunu Çözülüyor

Döşemealtı’nın Atık Su Sorunu Çözülüyor
04.10.2023
24
A+
A-

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, yoğun göç nedeniyle alt yapı ihtiyacı artan Döşemealtı bölgesinde atık su sorunu için harekete geçti. Döşemealtı Yeniköy, Altınkale, Bahçeyaka ve Çıplaklı Mahallelerini kapsayan 76 km’lik kanalizasyon şebeke hattı yapım işi sözleşmesi imzalandı. Dünya Bankası Kredisi Sürdürülebilir Şehirler Projesi-II kapsamında yaklaşık 265 Milyon TL yatırım tutarı ile Döşemealtı’nda 4 mahallenin 76 km’lik kanalizasyon ihtiyacı karşılanacak. 

 

Antalya’nın hızla büyüyen ilçelerinden biri olan Döşemealtı’nda oluşan yoğun yerleşime paralel olarak ihtiyaç haline gelen atıksu sorunu için düğmeye basıldı. Döşemealtı Bölgesinde Kanalizasyon Şebeke Hattı İnşaatı İşi Sözleşmesi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile yüklenici firma temsilcisi Korhan Atilla tarafından imzalandı. 

DÜNYA BANKASI KREDİSİ İLE YAPILACAK

Göreve geldiği günden bu yana Döşemealtı’nda 132 milyon liralık bir yatırımla 40 km kanalizasyon çalışması yapıldığını söyleyen Başkan Muhittin Böcek, “Antalya’mızın önemli ilçelerinden Döşemealtı Belediyemizin sınırları içerisinde Yeniköy, Altınkaya, Bahçeyaka ve Çıplaklı Mahallelerinde oluşan yoğun yerleşime paralel olarak atık su sorununun çözümü de ihtiyaç haline gelmiştir. Bunun için Dünya Bankası Kredisi ile sürdürülebilir Şehirler Projesi-II kapsamında 11 Temmuz 2023 tarihinde Döşemealtı Bölgesinde kanalizasyon şebeke hattı inşaatı işi adı altında kanalizasyon imalatları için ihaleye çıkıldı. Bu kapsamda yaklaşık 265 milyon lira yatırım tutarıyla Döşemealtı bölgemizde  4 mahallemizde daha 76 km’lik kanalizasyon ihtiyacının karşılanması planlanmıştır. Bugün de burada yüklenici firmamız ile sözleşme imzalıyoruz. Döşemealtı ilçemize hayırlı olsun” dedi. 

BAŞKAN GENÇ’TEN TEŞEKKÜR

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç de Döşemealtı’nın yoğun göç alan ve çok hızlı büyüyen ve kentin yaşam alanı olan bir bölge olduğuna dikkat çekti. Genç, “Yapılacak olan çalışma bizim için çok önemli. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen ASAT ekibimize Döşemealtı halkım adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.   

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir