enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
17°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C

Çukurova’da Rekor Başvuruya Noterli Çözüm

Çukurova’da Rekor Başvuruya Noterli Çözüm
08.08.2023
6
A+
A-

Çukurovalıların her yıl büyük ilgi gösterdiği, yüksek eğitim kalitesi ve sağlıklı tesisleriyle Türkiye’ye örnek olan Çukurova Belediyesi’nin Gülen Yüzler Semt Kreşlerinde rekor başvuru olunca, kayıtlar noter huzurunda yapılan kura çekilişiyle belirlendi.

Adil ve sorunsuz kayıt için harekete geçen Çukurova Belediyesi Tesisler Müdürlüğü, hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde, 2023-2024 döneminde kreşlerde eğitim görecek çocukların belirlenmesi için noter huzurunda gerçekleşen kura çekimi büyük heyecana neden oldu. Çekiliş sırasında adı okunan şanslı minikler ve aileleri büyük mutluluk yaşadı. 

Sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerinden olan ve Çukurovalıların büyük beğenisiyle takdir gören Çukurova Belediyesi Gülen Yüzler Semt Kreşlerinde eğitim görecek çocuklar, her yıl olduğu gibi bu eğitim ve öğretim yılı için de noter huzurunda kura çekilerek belirlendi. İlçede bulunan 8 semt kreşine çocuklarını kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar yoğun ilgi gösterince, herhangi bir şaibeye yer bırakmamak adına adil ve sorunsuz kayıt yapılabilmesi için, Adana 18. Noter huzurunda ve canlı yayında çekilişle miniklerin isimleri belirlendi.

Tesisler Müdürlüğü’ne bağlı 8 kreş için 978 başvuru gerçekleşirken, bu ön başvurular içerisinden alınacak 195 çocuk için yapılan kura çekimi Atatürk Kadın Yaşam Köyü’nde bulunan Gençlik Merkezi’nde gerçekleşti. Salonu dolduran ailelerin ve öğretmenlerin meraklı bakışları arasında yaşanan kura çekimi büyük heyecana sahne oldu.  Canlı yayında gerçekleşen ve şeffaf bir şekilde yapılan kura çekimine Çukurova Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Özgen ve Tesisler Müdürü Tahsin Akış da eşlik etti. Çekilişte ismi okunan çocukların aileleri büyük mutluluk yaşarken kura çekimi yaklaşık 2 saat sürdü. Kreş fiyatlarının çok ucuz oluşu, eğitim kalitesinin yüksekliği, sağlıklı tesis yapısı ile tecrübeli eğitimcilerinin oluşu nedeniyle, güven içerisinde ve keyifle çocuklarını Gülen Yüzler Semt Kreşleri’ne göndermek istediklerini belirten Çukurovalı aileler, bu hizmetten dolayı Başkan Soner Çetin’e teşekkür etti. Kurada ismi belirlenen çocukların ailelerine tek tek ulaşılarak bilgi verileceğini söyleyen Tesisler Müdürü Tahsin Akış, 5 Eylül tarihine kadar vatandaşların kayıt yaptırabileceğini açıkladı. 

BAŞKAN SONER ÇETİN, “BU YIL DA REKOR BAŞVURU GERÇEKLEŞTİ”

Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, Gülen Yüzler Semt Kreşlerinin adı gibi ailelerin yüzlerini güldürdüğünü ve bundan dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. Her geçen yıl başvuruların artarak devam ettiğini, rekor kayıtların her yıl yenilenerek sürdüğünü sözlerine ekleyerek, noter huzurunda çekiliş yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Soner Çetin, 8 semt kreşinin sayılarını artırmak için çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, 9. Semt kreşinin Yüzüncüyıl Mahallesi’nde açılacağının müjdesini verdi. Başkan Çetin, “İsterdik ki başvurusu olan tüm çocuklarımızı kreşlerimize kabul edelim. Ancak kapasitenin çok üzerinde başvuru oldu. Biz de haksızlık olmaması, hemşerilerimizin kafasında herhangi bir kuşku kalmaması için kreşlerimize kabul edeceğimiz çocukları noter huzurunda kura ile belirledik” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir