enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
19°C
Çarşamba Çok Bulutlu
17°C

ÇARŞAMBA EVHANDER Başkanı Şen: “Elimizi taşın altına koymalıyız”

ÇARŞAMBA EVHANDER Başkanı Şen: “Elimizi taşın altına koymalıyız”
12.10.2021
45
A+
A-

ÇARŞAMBA EVHANDER BAŞKANI ŞEN: KADINLARIMIZ ÜRETİM SÜRECİNE ENTEGRE OLMALI

(Samsun) – Çarşamba Ev Hanımları Derneği (ÇARŞAMBA EVHANDER) kurucu yönetim kurulu başkanı Saniye Şen, ülkemizde Covid-19 pandemisi ve dış kaynaklı nedenlerden dolayı yaşanan özellikle temel yaşam malzemelerindeki piyasa dalgalanması sorunlarının çözümlerinde kadınların üretim sürecinde aktif hale gelmesinin katkı sağlayacağını vurguladı.

ÇARŞAMBA EVHANDER Başkanı Şen: “Elimizi taşın altına koymalıyız”

Başkan Şen, kadınların üretim sürecine entegre olmasının hem kadınların kendilerine duyduğu güven düzeyi noktasında hem de sosyo-ekonomik olarak güçleneceğini vurgulayarak, “Ülkemiz ve dünyayı etkisi altına alan pandemi durumu ve dış kaynaklı nedenlerden piyasalardaki farklı ürünlerde dalgalanmalar meydana getirdi. Söz konusu sorunun çözümleri için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimiz kararlılıkla uğraşlar vermektedir. Ancak bizlerin sadece üstlerimizden çözüm beklemek yerine elimizi taşın altına koyması hem üstlerimize bir yardım hem de içinde bulunan sorunların çözümler için bir büyük adım olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Günde en az 20 kadından telefon alıyorum”

Dernek olarak resmi ve fahri olarak 850 kadın üyeye sahip olduklarını belirten Saniye Şen, “İlçe yöremizde geçmişte yürüttüğüm görevler dolayısıyla fazlasıyla tanınmam kadınlarımıza bir umut olabilmek için 2013 yılında beni dernek kurmaya yöneltti. Derneğimiz artık 8 senesini dolduruyor. Birçok proje ve eğitim faaliyeti derneğimizde gerçekleşti ve gerçekleşmeye de devam ediyor. Bu süreçte birçok kadınımıza, çocuğuna ve ailesine dokunduk. Nitekim aile bizim toplumumuzda temel taştır o çözülmeye başlarsa hiçbir şeyi düzeltemeyiz. Üye olan ya da olmayan özellikle ekonomik nedenlere dayalı günde en az 20 kadından telefon alıyorum. Söz konusu sorunların en temel çözümleri için üretim süreçlerinde yer almalarının gerektiğini ifade ederek yerel yöneticilerimize de hızlı çözümler için durumu aktarıyorum.” şeklide konuştu. Başkan Saniye Şen, yaşanan olumsuzluklara göğüs germenin milli bir bilinç olduğunu vurgulayarak, geçmişi düşünmeden şu anki durumu ele almanın yanlış bir değerlendirme olduğunu da sözlerine ekledi.

“Kadın ve çocuklarımız bizlerin geleceği”

Yaşanan ekonomik sorunların dışında pandemi sürecinde önemini bir kez daha görülen aile içi şiddetin önlenmesinin gerekliliğine dikkat çeken Saniye Şen, aile içi şiddetle mücadelenin toplumun her alanında gerektiğini vurguladı. Şen sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizde önem arz eden ve günümüz teknolojisinde de yardım alınarak gerçekleştirilen KADES uygulaması aile içi şiddetle mücadeleye yönelik bir uygulamadır. Söz konusu uygulama 16 Mayıs 2018 tarihinde bir proje olarak yayımlanmıştır. KADES projesinin sahibi İçişleri Bakanlığımız olup proje yürütücü Emniyet Genel Müdürlüğüdür. KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri azalmayı amaçlayan resmi bir uygulamadır. Söz konusu proje ile ortaya çıkan ve akıllı telefonlara yönelik bir uygulama olarak gerçekleştirilen KADES ile kadınlar ve çocuklar şiddete maruz kalınması anında uygulama ile bildirimde bulunarak Emniyet’ten yardım isteyebilmektedir. Pandemi döneminde medyadan kadın ve çocuk şiddetine dair haberlerin fazlalaştığını görüyoruz. Bu sorunla da mücadele edebilmek için Samsun Valimiz Sn. Doç. Dr. Zülkif Dağlı beyefendilerin önerileriyle ilçemizde KADES uygulamasını yaygınlaştırmak için proje taslağı hazırladık kısa zamanda Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Çarşamba Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Üniversitesi başta olmak üzere tüm kamu ve kuruluşlarımızdan destek alarak hayata geçirmek istiyoruz.”

ÇARŞAMBA EVHANDER Başkanı Şen: “Kadınlarımız için hazırlamaya başladığımız eylem planlarını Sayın Emine Erdoğan hanımefendiye ulaştıracağız”

Çarşamba Ev Hanımları Derneği Başkanı Saniye Şen, Covid-19 pandemi koşullarının yerel kadınları etkilemesi nedeniyle ve aile içi şiddetle mücadeleye dönük ülkenin farklı noktalarında gerçekleştirilebilecek eylem planlarını Emine Erdoğan’a dosya olarak ileteceklerini belirtti. Şen, sözlerini şöyle devam etti: “Yerelde gerçekleştirmeyi düşündüğümüz projelerin ülkemizin farklı noktalarında farklı STK’ların ya da kurumların gerçekleştirebileceği düşüncesine sahibiz. Önemli olan niyetlere ulaşabilmek, burada kendi derneğimiz ismi olsun olarak düşünmüyoruz, aynı gayede düşüncelerimizi gerçekleştirilebilecek STK ya da kurumlara geçmişte yaptığımız projelerimizi ya da şu an taslak olan projelerimizi ve fikirlerimizi paylaşmak istiyoruz. Bu yüzden de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendilerin eşleri Sayın Emine Erdoğan hanımefendilere özellikle kırsaldaki kadınlarımız için yapılabilecekler ekseninde bir dosya hazırlamaya başladık. En kısa sürede kendilerine ileteceğiz inşallah. Bizi bu amaca yönelten ise 2018 tarihinde yöremizde faaliyetlerine başladığımız ve İçişleri Bakanlığımız tarafından desteklenen Uzatılan Her El Kadın İçin Bir Nefes projesinin neden farklı yörelerde gerçekleşemesin düşüncesidir. Sayın Emine Erdoğan Hanımefendilerin özellikle kadınlarımıza yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar ise kendilerine dosya hazırlamaya teşvik etti.”

Saniye Şen, yaşanan her olumsuzlukla başa çıkabilmenin bizlerinde tarihinde yatan bir olgu ve yaşanacak her olumsuzlukla mücadele etmenin de bizlerin asli görevi olduğunu söyleyerek sözlerini sonlandırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir