enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2631
EURO
34,9089
ALTIN
2.437,34
BIST
10.174,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
17°C
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Çakmak Barajı’nda Doluluk Oranı Yüzde 94’e Ulaştı

Çakmak Barajı’nda Doluluk Oranı Yüzde 94’e Ulaştı
23.05.2023
7
A+
A-

SASKİ Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre barajda 68 milyon 715 bin metreküp su birikti. Şuan itibariyle kentte içme suyu sıkıntısının bulunmadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “İçme suyu ile ilgili şuanlık bir sıkıntımız yok ancak olası olumsuz duramlara karşı tüm vatandaşlarımızın su tüketiminde her zaman hassasiyet göstermesini bekliyoruz” dedi.
Küresel iklim değişikliğine bağlı olarak Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden dönemsel kuraklıklar yaşanırken Samsun’da son dönemde görülen yağışlar barajlardaki doluluk oranlarını olumlu etkiledi. Kentin içme suyu ihtiyacının önemli bir kısmının temin edildiği Çakmak Barajı’nda doluluk oranı yüzde 94’e ulaştı. Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü verilerine göre Çakmak Barajı’nda 68 milyon 715 bin metreküp su birikti.
İçme Suyu Noktasında Sıkıntı Yok
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kentte şuan içme suyu ile ilgili herhangi bir sıkıntı olmadığını belirterek “Küresel iklim değişikliğinin etkilerini ülkemizde dönem dönem şiddetli şekilde yaşayabiliyoruz. İlimizde ise şuan için içme suyu temini noktasında bir sıkıntı bulunmuyor. Çakmak Barajı’nda doluluk oranı yüzde 94’e çıktı. Songünlerde yağan yağmurlar barajımızdaki doluluk oranını artırdı. Ancak önümüzde yaz mevsimi var ve bu noktada vatandaşlarımızın her türlü olumsuz duruma karşı su tüketiminde hassasiyet göstermesini bekiyoruz. Su tüketimi ile ilgili tasarruf ve bilinçlenme çok önem vermemiz gereken bir konu” diye konuştu.
İçme Suyu Yatırımlarına Ağırlık Verdik
Başkan Demir, hem kırsal de hem kent merkezinde içme suyu yatırımlarına büyük ağırlık verdiklerini söyleyerek “17 ilçemizde su sıkıntısı yaşayan mahalle kalmayacak hedefimize hızla ilerliyoruz. Şehrimizi dev bütçeli altyapı ve üst yapı yatırımlarımızla konforlu yaşam sürülen ve geleceğe güvenle bakılan bir hale getiriyoruz. İlçemizin kırsal mahallelerini sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuşturmak adına SASKİ ekiplerimiz, hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir