enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3195
EURO
35,0491
ALTIN
2.308,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
21°C
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Banner Resmi
Banner Resmi

BAŞKAN ZORLUOĞLU SİVİL TOPLUM VE HALKLA İLİŞKİLER BAŞKANI UYGUR’U AĞIRLADI

BAŞKAN ZORLUOĞLU SİVİL TOPLUM VE HALKLA İLİŞKİLER BAŞKANI UYGUR’U AĞIRLADI
22.01.2023
18
A+
A-
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Belgin Uygur’u makamında ağırladı.

AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Belgin Uygur, Trabzon Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile görüştü. Başkan Uygur’a ziyareti sırasında; AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali, AK Parti MKYK üyeleri İsmail Cenk Dilberoğlu ve Şevki Şar ile partililer eşlik etti.

TRABZON KADİM BİR ŞEHİR
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Zorluoğlu, misafirine Trabzon’la ilgili bilgi verdi. Trabzon’un kadim geçmişi olan ve kendi kimliğiyle öne çıkan bir şehir olduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, “Trabzon 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilip Osmanlı topraklarına katılmış önemli bir merkez. Yavuz Sultan Selim, bu şehirde yaklaşık 23 sene valilik yaptı ve buradan giderek tahtı teslim aldı. Kanuni Sultan Süleyman Trabzon’da doğdu, çocukluk ve ergenlik yaşlarına kadar burada yaşadı. 3 cihan padişahının geldiği, kaldığı bir şehir olması hasebiyle tarihi anlamda çok önemli bir yer. Yine Cumhuriyet döneminde Mustafa Kemal Atatürk’ün değişik tarihlerde 3 kez ziyaret ettiği, hatta 1937 yılında vasiyetini kaleme aldığı bir şehir. Bu bakımdan Cumhuriyet tarihinde de önemli bir şehir olarak öne çıkıyor” dedi.

TURİZMİN YÜKSELEN YILDIZI
Trabzon’un turizmin yükselen yıldızı olduğunu da ifade eden Başkan Zorluoğlu, “2022 yılı bu manada zirve yılı oldu. Geçtiğimiz yıl Trabzon’a 700 binin üzerinde çok büyük kısmı körfez ülkelerinden olmak üzere yabancı turist geldi. Yurt içinden de çok ziyaretçimiz oldu fakat sadece yurt dışından gelen yabancı turistlerin şehrimize ve ülkemize kazandırdığı döviz, 1 milyar dolar civarındaydı. Toplam ihracatımız da bir milyar doların biraz üzerindedir. Dolayısıyla bir milyar dolar daha döviz gelirimiz oldu. 2022’de ayrıca Trabzonspor çok uzun yıllar sonra şampiyon oldu. Trabzon olarak mutlu bir yaz geçirdik” ifadelerini kullandı.

UYGUR: ÇALIŞMA TAKVİMİ OLUŞTURDUK
AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Belgin Uygur ise gösterdiği misafirperverlik nedeniyle Başkan Zorluoğlu’na teşekkür etti. Görevi devraldığından itibaren hızlı bir çalışma takvimi oluşturduklarını belirten Uygur, “Türkiye Yüzyılı Sivil Toplum Kuruluşu Buluşmaları programı kapsamında bugün Trabzon’dayız. Tekirdağ’dan başladık, Denizli, Eskişehir’in ardından bugün de Trabzon’dayız. Türkiye’yi temsil eden bölgelerde en az bir ilimizde sivil toplum kuruluşu buluşmaları yapmayı planlıyoruz. Ayrıca şehirde esnaf ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Günümüzü zenginleştirip, heybemiz dolu şekilde Ankara’ya dönüyoruz” diye konuştu.

ANI DEFTERİNİ İMZALADI
Başkan Uygur, ziyaretin anısına Büyükşehir Belediyesi anı defterini imzaladı. Ziyaret, Başkan Zorluoğlu’nun hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir