enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4970
EURO
34,7225
ALTIN
2.407,05
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
16°C
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Başkan Pekyatırmacı’dan Mevlid Kandili Mesajı

Başkan Pekyatırmacı’dan Mevlid Kandili Mesajı
25.09.2023
2
A+
A-

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Mevlid Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, yayınladığı kutlama mesajında; “Peygamberimizin doğum günü olan Mevlid Kandili’ne kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderilen ve insanların en hayırlısı olan Peygamber Efendimiz’in yeryüzünü şereflendirmeleri insanlık tarihinin en müstesna en önemli hadiselerinden biridir.

Dinimizin emirlerini insanlığa ulaştıran gerek hayat tarzı, gerekse söz ve düşünceleriyle yaratılış ve var oluşun sırrını anlamaya, bilgi, inanç ve selâmete çağıran peygamberimiz, bütün ahlâki güzellikleri yaşayarak öğütleyen örnek bir şahsiyettir. O’nun sünnetlerini yaşamak mutluluğun, huzurun, birlik, beraberliğin ve kardeşliğin yoludur. Sevgili Peygamberimizin örnek hayatı ve davranışlarından dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, yararlı insan olmayı hayatımız boyunca kendimize prensip edinmeliyiz. Müslümanlar olarak sevgili Peygamberimizi ve onun mesajını her yönüyle doğru tanımalı, insanlığa doğru tanıtmalıyız.

Bu gece; Peygamberimizin hayatını, mesajlarını yeniden hatırlayacağımız, düşüneceğimiz ve insanlığa getirdiği bütün değerleri anlayıp, hayatımızı O’nun güzel ahlakıyla güzelleştirebileceğimiz bir manevi yenilenme fırsatıdır.

Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan Mevlid kandilinin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini Allah’tan niyaz eder, hemşehrilerimizin ve bütün İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ederim” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir