enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4268
EURO
34,8288
ALTIN
2.442,65
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
16°C
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
16°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Başkan Kılıç: “15 Temmuz Dirilişin Sembolüdür”

Başkan Kılıç: “15 Temmuz Dirilişin Sembolüdür”
15.07.2022
33
A+
A-

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “15 Temmuz dirilişin sembolüdür” dedi.

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

TÜM DÜNYAYA DEMOKRASİ DERSİ VERİLDİ

Hürriyetine kimsenin kast edemeyeceğini ortaya koyan milletin, o gece demokrasi adına dünyaya büyük bir ders verdiğini vurgulayan Başkan Kılıç,”F-16’lardan atılan bombalar, sokakları dolduran tanklar, halka sıkılan kurşunlar, işgal edilen kamu kurumları ve tarihinde ilk kez bombaların hedefi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Türkiye; bundan 6 yıl önce, tarihinin en karanlık gecelerinden birini yaşadı. Tarihinin hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen milletimiz, o ihanet dolu 15 Temmuz gecesinde de ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım’ şiarıyla canını ortaya koyarak, hürriyet ve bağımsızlık yolundaki kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha haykırdı. İnancın, toptan ve tüfekten üstün olduğunu bilen aziz milletimiz; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Fetullahçı Terör Örgütü’ne karşı verdiği mücadeleyle ülkemizin dört bir yanında kahramanlık destanı yazdı. Bizlere düşen, 15 Temmuz’daki birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi muhafaza etmek; çocuklarımıza, gençlerimize o eşsiz ruhu anlatmak ve geleceğe taşımaktır. 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak boynumuzun borcudur. Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Dumlupınar’dan 15 Temmuz’a vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna can veren bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor; hayatta olan gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum. İstiklali ve istikbali için tankların, kurşunların karşısına dikilen kahraman milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. O karanlık geceyi canı pahasına aydınlatan şehitlerimizin ruhu şad, mekânları cennet olsun” dedi.

’15 TEMMUZ’DA MEYDANLARDAYIZ’

Tüm Termelileri 15 Temmuz’da meydanlara davet eden Başkan Kılıç, “Aynı ruh ve heyecanla; aynı şuur ve kararlılıkla bu hiç bitmeyecek onurlu nöbeti tutmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak adına 6’ncı yılında da anma programlarımız gün boyu gerçekleştirilecek. Sabah 10.00’da şehitlik ziyaretimiz olacak. 11.30’da meydanda Resim sergimizin açılışı olacak. Ardından 12.00’de Tarihi Pazar Camii’nde şehit ve gazilerimiz için Kuran’ı Kerim ve dua okunacak. Sonrasında 19.30’da Demokrasive Milli Birlik Yürüyüşü yapılacak. Her yıl olduğu gibi yine binlerce vatandaşımızın meydanları dolduracağı demokrasi nöbeti programımız da akşam 20.00’de Cumhuriyet ve Milli İrade Meydanımızda başlayacak” diye konuştu.

terme140722 2

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir