enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
19°C
Çarşamba Çok Bulutlu
17°C

ARAPLARDAN İRAN SAFRANINA YOĞUN İLGİ

ARAPLARDAN İRAN SAFRANINA YOĞUN İLGİ
30.07.2023
8
A+
A-

ARAPLARDAN İRAN SAFRANINA YOĞUN İLGİ

Dünyanın en pahalı baharatlarından olan safran, Doğu Karadenize gelen Arapların en ilgi gösterdiği bitki olmaya başladı.

Osmanlı mutfağında bolca kullanılan safran bitkisi, yoğun lezzeti ve renklendirici etkisinden dolayı, çorbalarda, yemeklerde ve pilavlarda birkaç tel katılarak kullanılmaktadır.

Trabzon Sürmene Yeniay’da Doğal Yöresel Hediyelik Ürünler Alışveriş Merkezi olarak hizmet veren Haunedy işletmecisi Yasin Köroğlu, Safran bitkisine Körfez ülkelerinden gelen misafirlerin ilgi gösterdiklerini, özellikle de saf İran safranı satın aldıklarını söyledi. Uzungöl, Ayder, Batum ve yaylalara çıkmak için turlarla Haunedy Alışveriş Merkezlerine gelen Ortadoğulu misafirlerin, saf İran safranını aradıklarını söyleyen Haunedy İşletmecisi Yasin Köroğlu, yerli misafirlerde de yavaş yavaş yemeklerde safran kullanma alışkanlığının başladığına vurgu yaptı. Köroğlu, ülkemizde Safranbolu’da yetişen safranın yeterince tanıtılmadığını, bundan dolayı da Safranbolu safranını Arapların pek bilmediğini ifade etti.

Haunedy İşletmecisi Yasin Köroğlu, “Haunedy Doğal Yöresel Hediyelik Ürünler Alışveriş Merkezimizde Red Ruby marka Saf İran Safranını misafirlerimize sunmaktayız. Haunedy olarak, Lokumda birinci sınıf duble lokum, balda Anzer kooperatifi mühürlü balları, Tarım Bakanlığından onaylı, prolin değeri yüksek en güzel balları, saf polen, propolis ve arı sütü satmaktayız. Kahvede yine birinci sınıf her çeşit kahve, çayda Of Sefa Çay Fabrikamızda üretilen, geçen senenin mayıs çay filizlerinden elekaltı mayıs çayı, günlük baklava, çikolata, meyva çayları, baharat, bakır, kozmetik, hediyelik ve yöresel ürünler satmaktayız. En dikkat ettiğimiz şey ürünlerin doğal olması, kaliteli olması ve uygun fiyata satışa sunmamızdır. Biz mağazamıza yurt içinden ve yurt dışından gelen insanları müşteri olarak değil, misafir olarak görmekteyiz.

Yasin Köroğlu, Arap misafirlerin Red Ruby Marka saf doğal İran Safranı ile birlikte, İran safranlı Atom çayı, safranlı Türk Kahvesi ve safranlı Çaya da büyük ilgi gösterdiklerini söyledi. Köroğlu, saf İran safranı ve safranlı ürünleri üreten Red Ruby firması sahibi Cevat Vakfı’ya ve Genel Müdür Nesime Hüseyini’ye teşekkür etti.

www.haunedy.com

 

IMG 20230730 WA0005 IMG 20230730 WA0006 IMG 20230730 WA0007 IMG 20230730 WA0001 IMG 20230730 WA0002 IMG 20230730 WA0003 IMG 20230730 WA0004

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir