enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Açık
19°C
Samsun
19°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

ANTALYA’DAN BAFRALI ZERRİN’E 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ SÜRPRİZİ

ANTALYA’DAN BAFRALI ZERRİN’E 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ SÜRPRİZİ
12.01.2023
18
A+
A-

BESTE 5BESTE 6

Samsun Ayvacık doğumlu; aslen Bafralı olup, Samsun Atakum Atakent’te yaşayan şair, söz yazarı, emekli İngilizce Öğretmeni ve gazeteci Oktay ZERRİN’e Antalya’dan yepyeni bir beste göönderildi.

Tarih olarak 10 Ocak 2023 Çalışan Gazeteciler Günü’ne denk gelen beste sürprizi, adeta Gazeteciler Günü hediyesi gibi oldu.

1957 Adana doğumlu olup hâlen Antaya’da  yaşayan bestekâr Mustafa Çoşkun; söz yazarı Oktay Zerrin’in ” Yalanını Sevsinler ” adlı şiirini Nihavend makamında  besteleyip, bestenin notasını Oktay Zerin’e gönderdi.

Ayrıca; bestey Whatsapp üzerinden, öğrencisi Seda AKER ile seslendirip Oktay Zerrin’e gönderdi. Zerin’in bu güne kadar TRT TSM Repertuvarı’nda sözleri kendisine, besteleri ise Türkiye’nin çeşitli illerinde ikâmet edenbestecilere ait olan 25 civarında şarkısı bulunuyor.

Oktay Zerrin’in; Devlet Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Amasya Valiliği, İstanbul Kadıköy Belediyesi, Ankara Bir Harf sitesi gibi kurum ve kuruluşardan 7 adet güfte Mansiyon Ödülü’nün yanı sıra;  Sultan Özateş Uluslar Arası, Şebinkarahisar Hikmet Okuyar gibi birçok şiir yarışması ödüleri ile çok sayıda plaket, madalya ve teşekkür begeleri bulunuyor.

Bafra Musıki TSM Korosu’na da Bafra’da 5 yıl kadar katılan Zerrin, rahatsızlığı nedeniyle cemiyete ve ud çalmayı öğrenmeye ara vermiş bulunuyor ancak musıkimize şiirleri, şarkı sözleri ( güfteler ) ve basın haberlerine Samsun Atakum Atakent’te devam ediyor.

Oktay Zerrin’in Taner adlı oğlu; Fizik Mühendisliği Bilim İnsanı ve Dr. ünvanı almasına rağmen, hâlen Amerika’da  özel bir şirkette çalışmaya devam ediyor. Kızı Çiğdem ise biri yüksek, 2’si de fakülte mezunu olup Samsun Az Medya’da eşi Süleyman KAYA ile çalışıyor.

Zerrin’in eşi Aysel Zerrin de ORÜS ( Bafra Kerste Fabrikası) nın özelleşririlmesi nedeniyle atandığı Bafra İlçe Tarım Müdürlüü’nden emekli olmuştur.

Oktay Zerrin’in şiirini besteleyen bestekâr Mustafa COŞKUN; 1957 Adana doğumlu olup, Antalya’da  yaşamaktadır. Besteci Cşkun’un özgeçmişini okumak ve öğrenmek için  aşağıda verdiğimiz neyzen.com sitesinden öğrenebilirsiniz.

Haber Merkezi- Bafra

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir