enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
18°C
Samsun
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
16°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C

Alarko Holding, Cumhuriyet’in 100. Yılında “Cumhuriyet’in Geleceği Genç Öğretmenler” Projesini Başlatıyor

Alarko Holding, Cumhuriyet’in 100. Yılında “Cumhuriyet’in Geleceği Genç Öğretmenler” Projesini Başlatıyor
24.10.2023
4
A+
A-

Alarko Holding, Cumhuriyet’in 100. Yılında “Cumhuriyet’in Geleceği Genç Öğretmenler” Projesini Başlatıyor

 

Alarko Holding, “Cumhuriyet’in Geleceği Genç Öğretmenler” projesi ile Cumhuriyet’in 100’üncü yılında 100 öğretmen adayı kız öğrenciyi, zengin içeriklerden oluşan bir gelişim programı ile geleceğe hazırlıyor. 9 Kasım’a kadar öğrencilerin Microfon platformu üzerinden başvurabileceği projede, teknik eğitimlere ek olarak sosyal kabiliyetleri de artırmaya yönelik derslerle öğretmenlerin mesleki becerileri ve profesyonel gelişimleri destekleniyor. 

 

Toplumsal refahı yükseltmek adına eğitim alanında yeni yeteneklere verdiği desteklerle öne çıkan Alarko Holding, 29 Ekim’de “Cumhuriyet’in Geleceği Genç Öğretmenler” projesini başlatıyor. Ülke gençliğini daha donanımlı hale getirerek geleceğe hazırlamayı hedefleyen Alarko Holding, Cumhuriyet’in 100. yılında gelecek nesilleri yetiştirecek 100 öğretmen adayını, eğitim bursunun yanı sıra, yeni nesil eğitim teknikleri ve sosyal kabiliyetler kazandırmaya dönük gelişim programları ile destekleyecek. 

 

Alarko Holding’in liderliğinde, Katalist, Microfon ve Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) iş birliği ile hazırlanan “Cumhuriyetin Geleceği Genç Öğretmenler” projesinde, Türkiye genelinde eğitim fakültelerinin son sınıflarında okuyan 100 kız öğrenciye  ulaşılacak. Proje kapsamında geleceğin öğretmenlerinin eğitimde teknoloji kullanımı konusunda bilgi ve becerilerinin güçlendirilmesi, liderlik yeteneklerinin artırılması,  çevre okur-yazarlığı, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi gibi konularda farkındalık ve kabiliyet kazandırılması amaçlanıyor. 

 

“Cumhuriyetin Geleceği Genç Öğretmenler projesi ile yarınları inşa edecek öğretmenlerin yanında oluyoruz”

“Cumhuriyetin Geleceği Genç Öğretmenler” projesi’nin Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında öğretmenlik mesleğine bir saygı duruşu olduğunu belirten Alarko Holding CEO’su Ümit Nuri Yıldız, bu proje ile gelecek kuşakları eğitecek genç öğretmen adaylarını desteklemekten memnuniyet duyduklarını aktardı. Yıldız “Öğretmenler sahip oldukları bilgi ve birikim sayesinde çocukların hayatlarını değiştirecek güçteler. O çocuklar da ileride dünyayı değiştirecek güce erişecekler. Dolayısıyla Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında eğitim neferi öğretmenlerimizi geleceğe hazırlayarak ülkemizin aydınlık yarınları için büyük bir yatırım yapıyoruz. “Cumhuriyetin Geleceği Genç Öğretmenler” projesi ile yeni nesilleri yetiştirecek öğretmenlerimizin gelişimlerine katkıda bulunarak onların yanında olmayı kendimize görev ediniyoruz.” dedi.

“Cumhuriyetin Geleceği Genç Öğretmenler” projesinde 100 kız  öğrenci, “Çevrim içi eğitimde ders tasarımı”, “İzlence tasarımı”, “Çevrim içi ihtiyaç olunan teknoloji ve öğrenme bilgisayar okuryazarlığı”, “Çevrim içi öğrenmede transaksiyonel uzaklık, motivasyon, hazır bulunuşluk, bireysel farklıklıkları dikkate alma, iletişim ve sınıf yönetimi” gibi teknik alanların yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliği, çevre, iletişim ve psikolojik dayanıklılık gibi konuları içeren seminerlerden de yararlanacaklar.

 

Katılımcıların etkileşimli ve aktif katılımlı bir öğrenme ortamını deneyimleyerek kendi ders tasarımlarını yaparken referans alabilecekleri yöntem, araç ve teknikleri kullanmalarına odaklanan proje sayesinde, öğretmen adayları, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında dijital yeteneklerini ve toplumsal konulara ilişkin farkındalıklarını geliştirerek gelecek nesillerin yetiştirilmesinde daha donanımlı rol modeller haline gelecekler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir