enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2491
EURO
35,1506
ALTIN
2.469,30
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
17°C
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

AKSOY: ‘SUNİ GÜNDEMİ DEĞİL TEMEL SORUNLARI KONUŞALIM’

AKSOY: ‘SUNİ GÜNDEMİ DEĞİL TEMEL SORUNLARI KONUŞALIM’
25.01.2022
24
A+
A-

AKSOY: ‘SUNİ GÜNDEMİ DEĞİL
TEMEL SORUNLARI KONUŞALIM’

İyi Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, ülkede oluşturulan suni gündemle, temel sorunların konuşulmadığını belirterek, “Hükümetin açlığın, işsizliğin ve hukuksuzluğun yarattığı derin acılara çözüm üretmesi gerekir” dedi

HUKUK DIŞI KARARLAR
İyi Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, son günlerde oluşan suni gündemle, asıl temel sorunların göz ardı edildiğini söyledi. Aksoy, “Neden temel sorunları değil de suni gündem maddelerini tartışıyoruz? Son bir yıldır istisnasız nüfusun yüzde 90’nının en büyük derdi haline gelen geçim sıkıntısı konusunda tek bir çözümü olmayan iktidarın, özellikle zamların ve işsizliğin konuşulmaması için her gün yeni bir gündemle algı yaratmaya çalışması ve var gücü ile haksız bir şekilde saldırıya geçmesi hukuk dışı kararların alınması için baskı oluşturması kabul edilemez. Ancak ne var ki sadece güce tamah eden birilerinin de kraldan çok kralcı söylemleri toplumu germek, daha da kutuplaştırmak amacıyla olur olmaz sözlerle gündemde olma istekleri endişelerimizi daha da artırmaktadır” diye konuştu.

SALDIRMAYA BAŞLADILAR
Başkan Aksoy şöyle devam etti: “Düne kadar dini değerlerimize yapılan bir çok saldırıyı görmezden gelen ve hatta ödüllendirenler beceriksizliklerinin konuşulması yerine şarkı sözü, atasözü avcılığına çıkmış ve çok daha ağır sözleri bir yana bırakıp kendisine muhalif olup olmadığına bakmadan sağa sola saldırmaya başlamıştır. ‘Yetmez ama evetçi Sezen Aksu’nun şarkı sözlerine bile sanki bugün yeni duymuş gibi saldırmak, bir Çerkez atasözünden tutuklama kararı çıkartmak, camilerden dil kopartmakla tehdit etmek, tükenmişliğin çaresizliğin dışa vurumudur. ‘Muhalif belediyeler iş yapmasın’ diye her türlü zorluğu çıkaranların derdi ne inançlarımız ne de insanlarımızdır.”

DEVLETİN DİNİ ADALETTİR
“Ekonomik güçlükler, gelir dengesi adaletsizliği, artan genel ahlâkî yozlaşma konusunda söz söylemekten çekinen bazı din adamlarımız ise mal bulmuş mağribi gibi birden lâl olan dilleri çözülmüş yüce dinimizin asla kabul etmeyeceği iftira ve karalamalarla yangına körükle gitme telaşına düşmüşlerdir. Bu ülkede temel sorun ‘ben söylersem hak başkası söylerse batıl’ anlayışıdır. Bile isteye yaratılan kutuplaştırmalar, işine geldiğinde aklanan suçlular ile suç yaratılmaya çalışılarak muhalifleri sindirme çabalarıdır. Elbette kötü söz, hakaret içeren ifadeler hoş karşılanmamalıdır. Şarkı sözüne, bir atasözüne dil koparma, hapse atma cezasını reva görenlerin ne medeni hukukta ne şer-i hukukta adalete sığınabilecekleri bir tarafları yoktur. Unutulmamalıdır ki devletin dini adalettir. Bu ülkeyi yönetenler önce kendi insanına adil, eşit ve yaşanabilir bir ülke tesis edememenin hesabını versinler. Açlığın, işsizliğin, hukuksuzluğun toplumda yarattığı derin acılara çözüm üretsinler. Konuşulması gereken temel sorunlar bunlardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir