enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3748
EURO
34,5746
ALTIN
2.382,29
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C

AKŞEN’İN Konuğu,Hürriyet Sağlık Sendikası Genel Başkanı Erdoğan Çakmak dı.

AKŞEN’İN Konuğu,Hürriyet Sağlık Sendikası Genel Başkanı Erdoğan Çakmak dı.
18.08.2022
31
A+
A-

Bizimsamsun tv de Gazeteci Turhan AKŞEN  (ABB GENEL SEKRETERİ)salı günleri canlı yayınlanan Samsun ve Özel Programının canlı konuğu Hürriyet Sağlık Sendikası Genel Başkanı Erdoğan Çakmak oldu.

Gazeteci AKŞEN Konuk olarak aldığı Hürriyet Sağlık Sendikası Genel Başkanı Erdoğan Çakmak’a hoş geldiniz diyerek programa başladı sıcak ve samimi başlayan canlı yayın akışı yoğun bir katılım ile Türkiyenin ve Avrupanın bir çok yerin de beğeni ile takip edildi.

ÇAKMAK,1970 tarihinde Samsun’un Balaç köyünde doğmuştur. Ortaöğretim ve lise öğretimini yatılı bir şekilde tamamlaşmıştır. ‘’Bir şans ile birlikte’’ sağlık camiasına atılmıştır.

1991 tarihinden itibaren Samsun Devlet Hastanesi bünyesinde laboratuvar teknikeri olarak çalışmaktadır.

1992 tarihinden itibaren ise Türk Sağlık-Sen Samsun Şubesi yönetim kurulundadır.

Sendikal mücadeleye, Türk Sağlık-Sen’de başlamıştır. Burada kendisini geliştirmiş ve sağlık alanını öğrenmiştir. Temsilcilik, yöneticilik yaptıktan sonra, 2013 yılında Türk Sağlık-Sen Samsun Şubesi başkanı olmuştur.

Sendika başkanlarını, sendika üyelerinin seçmesi taraftarı olup, fikir ayrılığına düşmüş ve “Antidemokratik” olarak adlandırdığı süreçlerden ötürü işinden ayrılmıştır.

“Sağlık çalışanlarının sesi” olmak istediği için kendi sendikasını kurmuştur.

İki çocuğu vardır, eşi radyoloji teknisyenidir. Bu süreç içerisinde eşi emek harcamış ve destek göstermiştir. Oğlu makine mühendisliği bölümünden mezun olacaktır. Kızı ise Trabzon’da diş hekimi asistanlığı yapmaktadır.

Sendikanın İsmi Neden Hürriyet ?

Çok özel nedenleri varmış gibi dursa da, sürece karşı konulmuş bir isim değildir.

Günümüz sendikalarının iyi yerlere gelebilmeleri siyaset ile olmuştur.

Siyasi büyümeler ile birlikte sağlık çalışanları ve kamu çalışanları sendikalardan istedikleri verimi alamamıştır.

Kendilerini ifade etmekte zorlanan çalışanlar “Hürriyet” sendikası ile birlikte ses çıkarabilecektir.

Atatürk İlke ve İnkılapları’na sahip çıkarak kurulan sendika, özgür iradesi ile birlikte sendikacılık yapmaktadır. Hür irade ile eşitlikçi biçimde hizmet vermektedir.

Bu nedenlerden ötürü sendika “Hürriyet” ismini almıştır.

Sendika Siyasi Parti Talimatı ile mi Kuruldu Öz İrade ile mi Kuruldu ?

Kamu çalışanları hakkında taleplerde bulunmak adına siyasi partiler ile görüşmeler yapılmakta ve fikir alışverişinde bulunulmaktadır.

Sendikacılık siyasetin içerisinde olduğu için mecliste bizzat grubu olan kişiler ile görüşülmek zorundadır. Esas olan ise siyasete bağlı kalmamak ve çalışanların nem almamasıdır.

Erdoğan Çakmak “Yetkiyi yetkili kullanmazsan yetkili olmanın bir anlamı yok.”

“Biz üye değil değer kazanacağız ve bu camianın sağlık çalışanlarına değerli olduklarını hatırlatacağız.” İfadelerini kullanmıştır.

 

 

“Hükümet bir nebze iyileştirmeye gitmeseydi malum sendikanın attığı imza ile alınacak olan para asgari ücretin bile altında kalırdı.”

“Türkiye’de, yetkili sendika toplu sözleşmelere imza atmasaydı kötü ne olabilirdi ? Yetkili sendikanın yetkili olmasının kendi ceplerini doldurmaktan başka hiç kimseye kazandırdığı bir şey yok.”

 

Covid-19 Döneminde Sağlık Çalışanları

Covid-19 döneminde sağlık çalışanları Mehmetçikler ile kıyaslanma aşamasına kadar gelmiştir. Sağlık Bakanlığı tarafından ek ücret ödenmesi yapılmış ve hiçbir sağlık çalışanı hakkını alamamıştır.

Haklarını arayanlar ise devlete karşı tavırlı olarak görülmüştür.

 

Erdoğan Çakmak “Hastanelerin acil servisleri gereksiz yere meşgul edilip sağlık çalışanları madur ediliyor. Halk ile sağlık çalışanlarını karşı karşıya getirenlere kızıyorum.”

“Sağlık çalışanlarının, çalışmadığı zamanlar halk için Vali ve Belediye Başkanı tarafından bilgilendirilmeli.”  İfadelerini kullanmıştır.

İllerde eğitim verilecek ve bütün sağlık çalışanlarının katılmasına olanak sağlanacaktır.

Sendikalar vekalet ücreti almakta “Hürriyet” sendikası ise hiçbir vekalet ücreti almayacaktır.

 

Sendikaya Üye Olmak İsteyen Sağlık Çalışanları Ne Yapmalı ?

Hürriyet Sağlık Sendikası, Türkiye’de 15 Haziran tarihinden itibaren üye almaya başlasa da ülkenin en donanımlı kişileri tarafından kurulmuştur.

Üye olmak isteyen sağlık çalışanları illerde bulunan temsilciliklere gidebilirler, internet sitesinden üye olabilirler.

“Bize ulaşmak bir o kadar kolay üye olmak ise bir o kadar daha kolay.”

Sendika başkanlarının en fazla iki dönem seçilmesi ve alınacak olan maaşlar tüzükte net bir şekilde yer almaktadır.

Erdoğan Çakmak “Fikriniz en az kendiniz kadar bizim için değerli. Hem fikriniz ile hem kendiniz ile bizlere lazımsınız. Sizleri aramızda görmek bizleri çok mutlu edecektir…” diyerek sözlerini noktalamıştır.

Haber. AÇELYA ARSLAN.erdogan cakmak

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir