enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3705
EURO
35,0789
ALTIN
2.381,12
BIST
10.138,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
26°C
Samsun
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Emirates, toplamda 71 adet A380 ve B777’yi daha yenileyerek retrofit programındaki uçak sayısını 191’e çıkaracak

Emirates, 43 adet A380 ve 28 adet Boeing 777 uçağını daha tamamen yenileyeceğini ve böylece retrofit programındaki uçak sayısının 191’e ulaşacağını açıkladı.

Emirates, toplamda 71 adet A380 ve B777’yi daha yenileyerek retrofit programındaki uçak sayısını 191’e çıkaracak
13.05.2024
72
A+
A-

Emirates, yolcularına benzersiz bir seyahat deneyimi sunmaya devam etmek adına yenileme programını genişletmeye karar verdi. Havayolunun orijinal planında, yenilenmiş kabin iç mekânlarını kapsayan 67’si A380 ve 53’ü Boeing 777 olmak üzere 120 uçaklı bir retrofit projesi bulunuyordu. Bu süreçte, Boeing 777, Emirates filosunun belkemiği olmaya devam ederken; A380 ise yolcuların favorisi olmayı sürdürdü.

Emirates Başkanı Sir Tim Clark konuyla ilgili şunları söyledi: “Son teknoloji kabinlerimizin daha fazla A380 ve Boeing 777 tipi uçağımızda yer alması için retrofit programına yaptığımız milyarlarca dolarlık yatırımımızı artırıyoruz. Böylece her kabinde, sınıfının en iyisi ürünlerle yolcu deneyimini ve memnuniyetini arttırma konusundaki kararlılığımızı net bir şekilde ortaya koyuyoruz. Yenilenmiş kabin kaplamaları ve modern renk paletine sahip yeni nesil koltuklarımızla donatılmış daha fazla uçağı filomuza ekleyerek, yolcularımızın her iki uçak tipinde de birinci sınıf ürünlerimizi deneyimlemesini sağlamayı amaçladık.”

Emirates, şu ana kadar 22 adet A380 uçağını yeniledi ve bu yılın temmuz ayında ilk Boeing 777 uçağının iç kısmını yenilenecek. Her bir Boeing 777 uçağının hizmete girmeden önce yenilenmesi yaklaşık iki hafta sürecek. Havayolunun yenileme planında First-Class kabininin, 1-2-1 oturma düzeniyle Business Class kabininin yenilenmesi ve 24 en yeni Premium Ekonomi koltuğu yer alıyor. Böylece yolculara daha fazla seçenek arasından tercih yapma olanağı sunulacak.

Premium Ekonomi kabininin eklenmesiyle birlikte Emirates Boeing 777 uçağında sekiz First Class süit, 40 Business Class koltuğu ve 260 adet Ekonomi Sınıfı koltuğu olmak üzere toplamda dört kabin sınıfında bulunan 332 koltuk yer alacak. Yeni Premium Ekonomi sınıfına yer açmak için 50 Ekonomi sınıfı koltuğu kaldırılacak.

Emirates filosuna yönelik yenileme çalışmaları tamamen havayolunun mühendislik merkezinde yürütülüyor. Toplamda 250’den fazla personel, aralıksız bir şekilde bu proje için çalışıyor. Yenilenen kabinleri teslim etmek için hem tesiste hem de tesis dışında atölyeler kuran 31 büyük ortak ve tedarikçi de bu çalışmaları destekliyor.

Retrofit programındaki son uçağın da yenilenmesinin ardından projenin tamamlanmasıyla birlikte Emirates, uçaklarına 1.894 yenilenmiş First Class süit, 8.104 yeni nesil Premium Ekonomi, 11.182 geliştirilmiş özellikli Business Class ve 21.814 Ekonomi Sınıfı koltuğu eklemiş olacak.

Emirates, şu anda Premium Ekonomi sınıfı ekleyerek yenilediği A380 uçakları ile New York JFK, Los Angeles, San Francisco, Houston, Londra Heathrow, Sidney, Auckland, Christchurch, Melbourne, Singapur, Mumbai, Bangalore, Sao Paulo ve Dubai’ye seferler düzenliyor. Havayolu, Haziran başında bu yeni kabin sınıfı ile Osaka’ya da seferler düzenleyerek uçuş hizmetini arttıracak.

Şubat 2025 itibarıyla havayolu, bu yılın Eylül ayında filosuna eklenecek olan A350 ile 42 şehre Premium Ekonomi ile hizmet verecek. Ayrıca yenilenen Boeing 777’lerin de yazın sonlarına doğru daha fazla şehre hizmet vermeye başlaması planlanıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir