enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Çok Bulutlu
17°C

Aksigorta, TCFD Raporu’nu Yayınladı

Aksigorta, TCFD Raporu’nu Yayınladı
11.03.2024
3
A+
A-

Sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımlarla yeni nesil sigortacılık anlayışı sunan Aksigorta, iklim değişikliğiyle mücadeleyi destekleyen kurumlar arasında yer alıyor. TCFD (İklimle Bağlantılı Finansal Beyan Görev Gücü) raporunu yayınlayan Aksigorta bu raporla; iklim risklerini anlama, analiz etme ve uyum sağlama süreçlerini şeffaflıkla ortaya koydu.

Sektörün gelişimine ve ülke ekonomisine katkıda bulunma amacıyla hareket eden Aksigorta, aynı zamanda sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC) imzacılarından olan Aksigorta, sürdürülebilirlik performansını güçlendiriyor.

Aksigorta’da iklim değişikliğine karşı dayanıklılığı güçlendirecek stratejiler uyguladıklarını ifade eden Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Burak Yüzgül, “İklim değişikliğiyle beraber gelen risklerin farkındayız. Müşterilerimize, çalışanlarımıza ve topluma daha sürdürülebilir bir gelecek sunmak için taahhütlerimizi yerine getirmeye kararlıyız. Kendi operasyonlarımızda sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yönelik hedefler belirliyoruz. Bu doğrultuda, düşük karbonlu ve paydaşı odağa alan ekonomik büyümeyi desteklemek için olumlu etki yaratmaya aracı olacak ürün ve hizmetlere odaklanıyoruz’’ dedi.

%53 emisyon tasarrufu hedefi

Sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda gelinen noktaya da değinen Yüzgül, şu açıklamalarda bulundu: “2022 yılında Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile bağlantılı sürdürülebilir ürün ve hizmetlerimizde yazılan brüt primlere oranla Aksigorta’da %19 seviyesindeyiz. Paris İklim Anlaşması’nın 1,5 derece hedefine uyumlu olarak Kapsam 1 ve 2 emisyonlarımızı 2019-2030 arası Aksigorta’da %53 azaltacağız. Yatırım portföyümüz kaynaklı Kapsam 3 emisyonlarımızı bilime dayalı hedefle uyumlu hale getirmek için çalışmalara başladık.  Bu hedef ile uyumlu uygulama planı üzerinde çalışıyoruz ve en yakın zamanda Bilime Dayalı Hedefler Girişimi olan “SBTi” kuruluşuna taahhüt vermek için çalışmalarımıza başladık. Raporlama döneminde, hasar dosyalarına ilişkin değerlendirmelerin dijital kanallardan toplanması ile 1,1 milyon A4 kâğıt tasarrufu sağlayarak, 5,5 ton emisyon tasarrufu sağladık. Kâğıttan sağladığımız tasarrufun yanı sıra Sabancı Topluluğunun doğal yaşam alanları ve ormanların korunması hedefi kapsamında 20 bin fidanı da doğaya kazandırdık.’’

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir