enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1986
EURO
34,9955
ALTIN
2.508,40
BIST
10.705,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
20°C
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C

Türkiye’den ve Avrupa’dan ortaöğretim öğrencileri İstinye Üniversitesi’nde bir araya geldi

Türkiye’den ve Avrupa’dan öğrenciler “Sağlıklı Çevrede Mutlu Yaşam” başlıklı proje kapsamında İstinye Üniversitesi’nin (İSÜ) ev sahipliğinde bir araya geldi.

Türkiye’den ve Avrupa’dan ortaöğretim öğrencileri İstinye Üniversitesi’nde bir araya geldi
09.05.2024
70
A+
A-

İstinye Üniversitesi (İSÜ) akademisyenleri ile buluşan öğrenciler, çevre problemleri ve çözümleri, çevresel sürdürülebilirlik kavramı, sürdürülebilirliğin çevre ve doğa düzeninin korunmasına etkileri ile ilgili konuları ele aldılar.

Çekmeköy Liv Koleji’nin yürüttüğü ERASMUS+ projesi kapsamında Romanya, Polonya ve Hırvatistan’dan bir grup ortaöğretim öğrencisi ile Çekmeköy Liv Koleji öğrencileri, İstinye Üniversitesi’nde (İSÜ) düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. 2023 yılında Polonya’da yürütülen proje çalışması, 2024 yılında Türkiye’de çevre ve iklim sorunları farkındalığı üzerine İstinye Üniversitesi İklim ve Çevre Araştırma Merkezi iş birliği ile gerçekleştirildi. “Sağlıklı Çevrede Mutlu Yaşam” başlıklı proje kapsamında dört ülkeden ortaöğretim öğrencileri çevre problemleri ve çözümleri, çevresel sürdürülebilirlik kavramı, sürdürülebilirliğin çevre ve doğa düzeninin korunmasına etkileri ile ilgili konuları ele aldılar.

Teknolojilerin çevre üzerindeki etkileri anlatıldı

2 Mayıs’ta İstinye Üniversitesi’nde gerçekleştirilen programda İSÜ Temel Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serkant Ali Çetin ve Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sertaç Öztürk “Parçacıkların dünyasını ve yeni teknolojilerin çevre üzerindeki etkilerini anlamak” başlıklı sunumu gerçekleştirdi. İstinye Üniversitesi Sürdürülebilirlik Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Esra Bayhantopçu ise çevresel farkındalık ve sorumluluklarımız hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Ayrıca İletişim Fakültesi öğrencisi Melissa Toroğlu çevre farkındalığıyla ilgili yürüttüğü projesini öğrencilerle paylaştı. 

“Yeni projelerle topluma fayda sunmaya devam edeceğiz”

Etkinlikle ilgili bilgi veren İstinye Üniversitesi (İSÜ) Rektör Yardımcısı ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Gülen, “Sosyal sorumluluk kapsamında topluma katkı faaliyetlerimizi Çekmeköy Liv Koleji’nin projesiyle Avrupalı ortaöğretim öğrencileri boyutuna taşımış olmanın heyecanını yaşadık. Dört ülkeden öğrencilerin çevre sorunlarıyla ilgili farkındalık yaratmak, çözüm üretmek üzere üniversitemizde bir araya gelmesi ve akademisyenlerimizle buluşmasından dolayı mutluyuz. Bu kapsamda çocuklara ve gençlere yönelik planladığımız yeni projelerle topluma fayda sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir