enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Parçalı Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Çok Bulutlu
20°C

“Sınav Başarınızın Belirleyicisi Değil Amacınıza Ulaşmanızda Bir Yoldur”

“Sınav Başarınızın Belirleyicisi Değil Amacınıza Ulaşmanızda Bir Yoldur”
15.06.2023
7
A+
A-

Bu hafta sonu gerçekleşecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesinde birçok öğrenci sınav stresiyle mücadele ediyor. Bu dönemde stres nedeniyle bağışıklık sistemi sorunları yaşamamaları için öğrencilere çinko yönünden zengin beslenmeyi öneren Bir Adım Sağlık CEO’su Uzm. Hemş. Ayşe Şengel, “Yapamadığınız sorulara fazlaca takılmayın, sonra yeniden dönmek için zamanınız kalacaktır. Birkaç soruyu kaçırabilirsiniz ama buna değil başarılı olmaya odaklanın” diyor.

 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 17-18 Haziran günlerinde gerçekleşiyor. Bu sınavda başarılı olmanın yolu elbette çalışmak ve sınava iyi hazırlanmaktan geçiyor. Ancak heyecanını yönetebilmek de sınava hazırlanmış olmak kadar büyük önem taşıyor. Bir Adım Sağlık CEO’su Uzman Hemşire Ayşe Şengel, öğrencilere sınav kaygısı ve bununla baş etmenin yollarına dair önerilerde bulunuyor. Gençler için dönüm noktası olarak görülen YKS’nin önemli olduğunu ama kişinin geleceğinin bu sınava bağlı olmadığının altını çizen Şengel, sınav öncesinde yapılması gerekenlere dair şunları söylüyor: “Uyku sorunları yaşıyorsanız meditasyon yapmayı deneyebilirsiniz. Bu, hem rahatlamanıza hem de uykuya dalmanıza yardımcı olabilir. Sevdiğiniz kişilerle vakit geçirerek, sınav dışında sohbetler ederek kaygınızı bir nebze de olsun azaltabilirsiniz. Ancak sınav stresi kontrol edemeyeceğiniz kadar fazlaysa bir psikologtan destek alabilirsiniz. Bu dönemde yeterli ve dengeli beslenmeye, öğün atlamamaya ve çinkodan zengin besinler tüketmeye özen gösterin. Böylece stres yüzünden bağışıklık sisteminizin etkilenmesini de önlemiş olursunuz.”

 

Sınav yerine erken gidin, geç kalma kaygısı yaşamayın

Sınav sabahı tüketilecek bir avuç ceviz ve fındığın kişiyi zinde tutacağını belirten Bir Adım Sağlık CEO’su Uzm. Hemş. Ayşe Şengel, sınavdan bir gün önce çalışmayı bırakmayı, akşam yatmadan önce yapılacak basit egzersizlerle bedeni ve zihni rahatlatmayı öneriyor. Sınav yerine biraz erken gitmenin geç kalma kaygısını ve dolayısıyla sınav stresini kontrol etmeye yarayacağının altını çizen Şengel, “Sınavı bir oyun gibi düşünün, bitene kadar mümkün olan en yüksek puanı toplamak oyunun misyonu olsun. Yapamadığınız sorulara fazlaca takılmayın, sonra yeniden dönmek için zamanınız kalacaktır. Birkaç soruyu kaçırabilirsiniz ama buna değil başarılı olmaya odaklanın. Unutmayın sınavlar başarınızın belirleyicisi değil amacınıza ulaşmanızda birer yoldur” diyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir