enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3453
EURO
34,7787
ALTIN
2.394,76
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
15°C
Samsun
15°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
15°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Öğrenci-akademisyen iş birliği ile yerli ve milli kök hücre tedavi ürünleri geliştirilecek

Öğrenci-akademisyen iş birliği ile yerli ve milli kök hücre tedavi ürünleri geliştirilecek
19.01.2024
5
A+
A-

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Kök Hücre Anabilim Dalı doktora öğrencisi Özgün Selim Germiyan’ın Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yiğit Uyanıkgil danışmanlığında gerçekleştirdiği proje, TÜBİTAK 1512 BİGG Programı kapsamında Ege Üniversitesinin desteklenen 6 projesinden biri oldu.

Prof. Dr. Yiğit Uyanıkgil ve Özgün Selim Germiyan’ı makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık hedefi kapsamında öğrenci-öğretim üyesi ortaklığında kurulan ve şirketleşmeye kadar giden bu başarı öyküsünü takdirle karşılıyorum. Üniversitemizin zengin akademik ikliminin ve öğrencilerimize sunduğumuz araştırma imkânlarının böyle güzel sonuçlar vermesi bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Öğrencimiz Özgün Selim Germiyan’ı ve danışmanı Prof. Dr. Yiğit Uyanıkgil’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Yiğit Uyanıkgil, “TÜBİTAK 1512 BİGG kapsamında Ege Üniversitesinin desteklenen 6 projesinden biri olan projemiz, ayrıca bu altı proje içerisinde tek öğrenci projesi olma özelliği taşıyor.  Proje kapsamında öğrencimiz Özgün Selim Germiyan ile birlikte  EBİLTEM bünyesinde bir teknopark şirketi kurduk. Şirketin kurulması öncesinde 1 adet başvurusunu yaptığımız, 1 adet de başvuru aşamasında olan patentimiz vardı. Kurduğumuz şirketin ana amacı, kök hücre tabanlı tedavilerde yerli ve milli ürünler geliştirmek ve vatandaşlarımızın hak ettiği yaşam kalitesine ulaşmasına katkıda bulunmaktır. Üniversitemizde yarattığı akademik huzur iklimi ve desteklerinden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir