enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2512
EURO
35,0803
ALTIN
2.464,90
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C

İKİ ŞAİR SAMSUN ONDOKUZMAYIS İLÇESİNDE BULUŞTU

İKİ ŞAİR SAMSUN ONDOKUZMAYIS İLÇESİNDE BULUŞTU
20.07.2023
8
A+
A-

SAIRLER 3

Bafralı Şair, Yazar, emekli öğretmen ve gazeteci Oktay ZERRİN, Halk Şairi Alaeddin DURSUN ile buluştu.

Oktay Zerrin, Kültür Bakanlığı Halk Şairi Alaeddin Dursun’u; Samsun Ondokuzmayıs ilçesinde ziyaret etti

Geçtiğimiz Kurban Bayramında gerçekleşmeyen buluşma, 19 Temmuz Çarşamba günü gerçekleşti.

İki şair; 19 Mayıs ilçesindeki bir çay ocağında bir araya geldiler

Buluşmada, her iki Şair de şiir, güfte, beste, edebiyat, şiir dinletileri ve kitap yayınlama gibi konularda fikir alış verisinde bulundular.

DURSUN AİLESİNDE  ACI ÜSTÜNE ACI

Alaeddin Dursun; Ondokuzmayıs ilçesi Engiz Mahallesi’ndeki evlerinde eşi  Hava Kaya Dursun ile yaşarken; epilepsi hastası 3 çocuklarından; oğlu Hasan Hüseyin, oğlu Ahmet Mücahit ve kızı Cansu Sultan Dursunu kaybedip, eşiyle derin acılar yaşamışlardı.

ALAEDDİN DURSUN ŞİİRLERİYLE HAYATA TUTUNUYOR

Dursun ailesinin bu acıları henüz soğumadan; bir de eşi Hava Kaya Dursun da hayatını kaybetmiş ve Şair Alaeddin Dursun e yakin aile fertleri büyük bir acı yaşamışlardı.

İşte bu denli acılar yaşayan 5 kişilik Dursun Ailesinden sadece geriye bir şair AlaeddinDrsun ve bir de yaşanılan anılar ve fotoğraflar kalmıştı.

Halk Şairi Alaeddin Dursun, şimdi vefat eden 3 çocuğu ve eşi Hava Kaya Dursun için yazdığı duygu dolu şiirleriyle, hayata tutunmaya devam ediyor.

Haber Merkezi- Samsun

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir