enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
16°C
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Açık
21°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C

EÜ Çeşme Turizm Fakültesi çatısı altında ilk mezunlarını verdi

EÜ Çeşme Turizm Fakültesi çatısı altında ilk mezunlarını verdi
23.06.2023
7
A+
A-

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Fakülte yerleşkesinde  yapılan görkemli ve coşkulu bir programla ile gerçekleştirildi. 2004 yılından itibaren,  Yüksekokul olarak eğitim veren ve 2019 yılında Fakülteye dönüşen EÜ Çeşme Turizm Fakültesi, fakülte olarak ilk mezunlarını verdi.

Törende bir konuşma yapan Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, fakülte olarak ilk mezunları vermenin gururunu yaşadıklarını belirterek, Türkiye Yüzyılı  ve lider ülke Türkiye yolunda, turizm alanında önemli katkılar vermeyi hedeflediklerini ifade etti. 750 bin dolar bağışla kurulan Çeşme Turizm Fakültesi  Gastronomi Akademisi  ile Çeşme’yi gastronominin merkezi haline getirmek üzere önemli bir öncülük yaptıklarını kaydeden Dekan Prof. Dr. Gültekin, Turizm Rehberliği ve Turizm İşletmeciliği alanlarında da  teknolojik dönüşümü yakalamayı hedeflediklerini belirtti. Dekan Prof. Dr.  Gültekin ayrıca, Çeşme Turizm Fakültesi’nin turizm diplomasisi alanında da eğitim modeli geliştireceğini ve bu konudaki çalışmaları hızlandırdıklarını vurguladı.

Törende, Çeşme Turizm Fakültesi Gastronomi Akademisi’nin kuruluş çalışmalarına yaptıkları katkılardan dolayı, ABD’de bulunan Bridge To Türkiye kuruluşu Başkan Yardımcısı Şule Kıvanç Ancieta   ile Çeşme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Tüzün Yüksel’e de plaket takdim edildi. Törene, mezun öğrencilerin aileleri yoğun ilgi gösterirken, Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi  Cihan Aslan  ve Çeşme Esnat ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü’de katılım gösterdi.

Mezuniyet töreninde, Konaklama İşletmeciliği Bölümü’nden 19, Seyahat İşletmeciliği Bölümünden 10 , Turizm Rehberliği Bölümünden 27 olmak üzere, toplamda 56 öğrenci diplomalarını alarak, ilk fakülte mezunları olarak tarihe geçti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir