enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
19°C
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
19°C
Çarşamba Çok Bulutlu
18°C

Enerjisa Üretim’den Meslek Yüksekokulu Atılımı

Enerjisa Üretim’den Meslek Yüksekokulu Atılımı
12.07.2023
4
A+
A-

Türkiye’nin öncü ve lider özel sektör elektrik üretim şirketi Enerjisa Üretim, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile gerçekleştirilen iş birliği kapsamında Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun dönüşümüne imza atıyor. Öğrenciler, enerji sektörünün ve gençlerin geleceğine yatırım niteliğindeki bu proje ile hem mesleki hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak eğitim olanakları ve ekipmanlar ile desteklenecek.

Türkiye’nin öncü ve lider özel sektör elektrik üreticisi Enerjisa Üretim, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun altyapısını ve donanımını modernize etmek için iş birliğine imza attı. Bu iş birliği sayesinde laboratuvar, atölye ve dersliklerin yeni teknoloji ve gereksinimlere uygun bir şekilde güncellenmesi hedefleniyor.

İş birliği kapsamında Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda eğitim ve kapasite geliştirme alanında çalışmaların da yapılması hedefleniyor. Akademik personel ve öğrencilerin yetenek ve bilgilerini artırmak adına çeşitli eğitim programları ve atölye çalışmaları düzenlenerek, yenilenebilir enerji teknolojileri, İngilizce dil becerileri ve sosyal beceriler eğitimi gibi konuları kapsayan çeşitli eğitimlerin verilmesi planlanıyor. Çalışmalar kapsamında ödüllendirme programı sayesinde başarıların da teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Yeni iş birlikleri için fırsat

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun dönüşümü kapsamında, sektör paydaşları, üreticiler, YÖK ve diğer ilgili kuruluşlar arasında da yakın ilişkiler kurulması ve yeni iş birliklerinin yaratılması hedefleniyor.

Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale; “Eğitim konusu Enerjisa Üretim olarak kritik olarak değerlendirdiğimiz başlıklar arasında yer alıyor. Geleceğimiz olarak gördüğümüz gençlerimize destek vermek bizim için oldukça önemli. YEKA 2 kapsamında 2026 sonuna kadar hayata geçireceğimiz 1.000 MW rüzgar santrali yatırımlarımızı göz önünde bulundurduğumuzda Meslek Yüksekokulları hem şirketimiz hem de sektörümüz için önemli bir fırsat. Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile yaptığımız iş birliği ile sektördeki gelişime ve insan kaynağının gelişimine katkıda bulunmaya odaklanıyoruz. Enerjisa Üretim olarak, çeşitlilik ve kapsayıcılık ilkelerini her zaman ön planda tutuyoruz. Proje ile kız öğrencilerin sayısını artırmayı ve tüm öğrencilere eşit fırsatlar sağlamayı hedefliyoruz. Bu iş birliği için çok heyecanlı ve umutluyuz, ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz’’ dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir