enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
18°C
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
17°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C

Çumra’da üniversite sınavına girecek öğrencilere büyük kolaylık

Çumra’da üniversite sınavına girecek öğrencilere büyük kolaylık
15.06.2023
5
A+
A-

ÖSYM Sınav Merkezinin ilçede faaliyete geçmesiyle birlikte üniversite sınavına girilebilecek ilçeler arasına dahil olan Çumra’da öğrenciler bu yıl kendi ilçelerinde sınava girebilecek.

Çumra’da üniversite sınavına girecek adayların ve ailelerinin uzun yıllardır beklediği hayal gerçek oldu. ÖSYM Sınav Merkezinin ilçede açılmasıyla birlikte sınav için Konya’ya gitmek zorunda kalan öğrenciler, artık Çumra’da sınavlarına girebilecek. Çumra’da eğitime katkı sağlayan bu gelişme ile beraber özellikle sınav stresi yaşayan öğrenciler ve velileri için ulaşım açısından çok büyük kolaylık sağlandığını belirten Çumra Belediye Başkanı Recep Candan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

“ÇUMRA’MIZA HAYIRLI OLSUN”

ÖSYM Sınav Merkezinin ilçeye kazandırılmasında uzun süreli çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Candan konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Öğrenci yoğunluğu çok fazla olan Çumra’mızda  sınav merkezi olmaması sebebiyle adaylar, mecburen Konya’da sınava giriyor, Bu da başta ulaşım ve konaklama gibi sıkıntıları karşılarına çıkarıyordu. İnşallah bu yıldan itibaren ilçemiz öğrencileri TYT ve AYT sınavları için başka yerlere gitmesine gerek kalmayacak. Yaklaşık bir yıldır sürdürdüğümüz girişimler sonucunda Çumra’mız üniversite sınavına girilebilecek ilçeler arasına dahil edildi. Dolayısıyla öğrenci kardeşlerimiz tercih ettikleri taktirde ilçe merkezimizde üniversite sınavına girme imkanını elde etmiş oldular. Sınav günü Konya’ya gidiş geliş dolayısıyla ailelerimiz de strese girmekten İnşallah kurtulmuş olacaklar. Bu güzel haberi hem öğrencilerimize hem de velilerimize iletmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Velilerimizin ve öğrencilerimizin uzun süredir hayal ettiği ÖSYM Sınav Merkezi İlçemize hayırlı olsun. 17 ve 18 Haziranda düzenlenecek YKS sınavına ilk kez Çumra’da girecek tüm öğrenci kardeşlerime de başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

ÇUMRA’DA SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİ SAYISI BELLİ OLDU   

Çumra’da Hafta sonu düzenlenecek YKS sınavı ile birlikte 3 bin 711 üniversite adayı sınav heyecanı yaşayacak.   

 

 “BAŞKAN CANDAN’DAN USTA’YA TEŞEKKÜR”

Başkan Candan açılamalarına şu cümleler ile devam etti: “Gerek Milli Eğitim Bakanlığı, gerek ÖSYM Başkanlığı ve gerekse YÖK nezdinde bu çalışmalarımızda bizlere destek olan; başta Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız AK Parti Ankara Milletvekilimiz Sayın Leyla Şahin Usta’ya, Milletvekillerimize, Ak Parti Konya İl Başkanımıza, İl Başkan yardımcılarımıza, ilçe Başkanımıza ve emeği geçen tüm bürokratlarımıza Çumra’mız adına şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir