enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5533
EURO
34,8856
ALTIN
2.426,26
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
29°C
Samsun
29°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI: SAMSUN-AMASYA VE AMASYA-HAVZA SEFERLERİ YARIN YENİDEN BAŞLIYOR

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI: SAMSUN-AMASYA VE AMASYA-HAVZA SEFERLERİ YARIN YENİDEN BAŞLIYOR
20.06.2022
37
A+
A-

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI:
SAMSUN-AMASYA VE AMASYA-HAVZA SEFERLERİ YARIN YENİDEN BAŞLIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yol iyileştirme çalışmaları nedeniyle ara verilen Samsun-Amasya ve Amasya-Havza Bölgesel trenlerinin yarın yeniden seferlerine başlayacağını açıkladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yazılı açıklamada, Samsun-Kalın Demiryolu Hattının iyileştirme projesi kapsamında tren trafiğine kapatıldığı anımsatıldı. Hattaki iyileştirmelerin tamamlandığı vurgulanan açıklamada, “TCDD Taşımacılık AŞ tarafından, yarın Samsun-Amasya ve Amasya-Havza arasında yeniden yolcu taşımacılığına başlanacak. 133 kilometre uzunluğunda olan Samsun-Amasya-Samsun arasında sabah ve akşam olmak üzere günde 2 sefer, 47 kilometre uzunluğunda Amasya-Havza-Amasya arasında ise 6 sefer yapılacak” ifadeleri kullanıldı.

6 AYDA 5.3 MİLYONDAN FAZLA YOLCU BÖLGESEL TRENLERLE SEYAHAT ETTİ

Her iki hatta da 4 vagonlu 262 yolcu kapasiteli raybüslerin kullanılacağı ifade edilen açıklamada, “Raybüste, engelliler için 2 tekerlekli sandalye bölümü, engelli tuvaleti, klima ve ergonomik koltuklarla vatandaşlara konforlu yolculuk imkanı sağlanacak” denildi. Bölgesel trenlerle iki şehir arasındaki ulaşımın rahatlatıldığı aktarılan açıklamada, ilk altı aylık dönemde 5 milyon 301 binden fazla yolcunun bölgesel trenlerle seyahat ettiğini de kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir