enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
20°C
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Banner Resmi
Banner Resmi

Türkiye Vodafone Vakfı, 2022’de de Binlerce Çocuk ve Kadını Teknolojiyle Buluşturdu

Türkiye Vodafone Vakfı, 2022’de de Binlerce Çocuk ve Kadını Teknolojiyle Buluşturdu
28.12.2022
15
A+
A-

“İyilik için teknoloji” vizyonuyla faaliyet gösteren Türkiye Vodafone Vakfı, 2022’de de toplumun dijitalleşmesi için çalışmalarını sürdürdü. Vakıf, 15 yılda toplam 4,4 milyon kişinin hayatına dokunurken, reel değeri 223 milyon TL olan 16 projeye destek oldu. “Yarını Kodlayanlar” projesiyle 290 bini aşkın çocuğa kodlama eğitimi veren Vakıf, “Dijital Benim İşim” projesiyle 11 bini aşkın kadının Dijital Okuryazarlık ve Dijital Pazarlama eğitimleri almasını sağladı.

Toplumsal değişim ve gelişimin öncüsü olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Türkiye Vodafone Vakfı, 2022’de de amaç odaklı yaklaşımıyla toplumsal gelişime yön veren çalışmalar yapmaya devam etti. “İyilik için teknoloji” vizyonuyla çalışan ve 2022’de 15. yaşını kutlayan Vakıf, bu süreçte 4,4 milyon kişinin hayatına dokundu, reel değeri 223 milyon TL olan 16 projeye destek oldu. Vakfın “Yarını Kodlayanlar” projesi 290 bini aşkın çocuğa, “Dijital Benim İşim” projesi ise 11 bini aşkın kadına ulaştı. Diğer yandan, kadınların şiddeten korunmasını hedefleyen “Kırmızı Işık” uygulaması 375 bin kez indirildi.

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel şunları söyledi:

“Türkiye Vodafone Vakfı olarak, kurulduğumuz günden bu yana, ‘İyilik için teknoloji’ vizyonuyla faaliyetlerimize yön veriyoruz. Tüm projelerimizi, ülkemizin toplumsal gereksinimleri doğrultusunda, araştırmalar sonucu belirlediğimiz sosyal ihtiyaç haritasına göre şekillendiriyoruz. Sosyal hayatın olanaklarından yeterince faydalanamayan veya ekonomik hayatta varlık gösteremeyen bireylerin önündeki engelleri kaldırmak için çalışıyoruz. Kadınlar ve çocuklar, öncelikli odak alanlarımızı oluşturuyor. Vakfımızın çatısı altında 15 yılda 4,4 milyon kişinin hayatına dokunduk, reel değeri 223 milyon TL olan 16 projeye destek olduk. Türkiye Vodafone Vakfı olarak, ülkemizin sürdürülebilir geleceğine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.” 

290 bini aşkın çocuğa kodlama eğitimi

Türkiye Vodafone Vakfı, Habitat Derneği işbirliğiyle hayata geçirdiği ve Türkiye’nin dört bir yanında yaşları 7-14 arasında değişen çocuklara kodlama eğitimleri verdiği “Yarını Kodlayanlar” projesinde, Ağustos 2016’dan bu yana 1.000’den fazla gönüllü eğitmene ve 290 bini aşkın çocuğa ulaştı. Yapılan her 1 TL’lik yatırımın 7,7 TL’lik sosyal getiri sağladığı ve yaklaşık 14 milyon TL’lik sosyal değer elde edilen projede, son bir yılda düzenlenen hackathon’a 187 çocuk ve genç katıldı. Proje kapsamında ayrıca 43 köy okulunda teknoloji sınıfları açılarak çevre köyler de dahil olmak üzere 8 bini aşkın çocuğa teknoloji eğitimi verildi. “Yarını Kodlayanlar” projesiyle çocukların yanı sıra öğretmen ve ebeveynlerle birlikte toplam 92 bin kişiye daha teknoloji eğitimi verilmesi hedefleniyor.

4 bin 800 öğrenciye farkındalık eğitimi

Türkiye Vodafone Vakfı, Habitat Derneği işbirliğiyle “Yarını Kodlayanlar” projesinin bir alt kolu olarak tasarladığı “Yeşil Gezegen” projesiyle de çocuklara çevresel farkındalık kazandırmaya devam etti. Öğrencilere iklim değişikliği, geri dönüşüm, sürdürülebilirlik ve afet konularında teorik ve uygulamalı eğitimlerin verildiği projede toplam 79 kişilik eğitmen kadrosuyla 4 bin 800 çocuğa ulaşıldı. Projenin başlangıcından bugüne verilen toplam yerel eğitim sayısı 63 olurken, proje kapsamında Aralık ayında Ankara’da 27 gönüllünün katılımıyla bir master eğitmen eğitimi de gerçekleştirildi. Projeyle 2023 yılında 15 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

8 bin çocuğun dijital araçlara erişimi sağlandı

Elektronik atıkların geri dönüşümünü teşvik etmek amacıyla ve döngüsel ekonomi anlayışıyla hayata geçirilen “Bu Atıklar Kod Yazıyor” projesi ile sürdürülebilirlik çalışmalarına hız kesmeden devam edildi. 2022 yılında çevreci ve sürdürülebilir bir kimlik kazandırılan yeni nesil mağazaların da dahil olduğu proje kapsamında, 52 iş ortağının desteğiyle 18 tonu aşkın e-atık toplanıp geri dönüştürüldü. Geri dönüşümden elde edilen ekonomik gelirle Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğiyle yürütülen “Yarını Kodlayanlar” projesinde faydalanılmak üzere bugüne kadar 8 kodlama sınıfının açıldığı projeyle yaklaşık 8 bin çocuğun dijital araçlara erişimi sağlandı. 

11 bini aşkın kadın dijitalleşmeyle tanıştı

Türkiye Vodafone Vakfı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirdiği “Dijital Benim İşim” projesiyle 2022’de de kadınları dijital dünyanın olanaklarıyla buluşturmaya devam etti. 18 yaş üstü kadınlara Dijital Okuryazarlık ve Dijital Pazarlama eğitimlerinin verildiği projeyle, 20 ilde bulunan 85 Halk Eğitimi Merkezi’nde 135 eğitimciyle 11 bini aşkın kadın kursiyere ulaşıldı. Mezun olan 86 kadın kursiyer ise Vodafone Türkiye Müşteri Hizmetleri’nde istihdam edildi. Proje kapsamında milyon TL’lik sosyal değer elde edilirken, proje için yapılan her 1 TL’lik yatırım 5 TL’lik sosyal getiri sağladı. Projeyle, Mart 2023’e kadar 20 ilde 12 bin kadın kursiyere eğitim verilmesi hedefleniyor.  

“Kırmızı Işık” 375 bin kez indirildi

Türkiye Vodafone Vakfı, 2022’de teknolojinin gücünü kullanarak kadınların şiddetten korunmasına destek olmayı da sürdürdü. Vakfın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı desteğiyle 8 yıl önce hayata geçirdiği “Kırmızı Işık” uygulaması toplam 375 bin kez indirilirken, aylık aktif 1.500 kullanıcıya ulaştı. Kadınların şiddete maruz kaldığı anlarda kolluk kuvvetleri ya da yakınlarına kolaylıkla haber verebilmesini sağlayan uygulamaya, başkalarına sormaya çekindikleri konularda kadınlara destek olmak üzere “Işık” adında Yapay Zeka tabanlı bir sohbet robotu da eklendi.  

Vakıf ve sürdürülebilirlik projeleri ödülleri topladı

Türkiye Vodafone Vakfı ve Vodafone Türkiye sürdürülebilirlik çalışmaları, 2022’de aldığı ödüllerle projelerinin başarısını ortaya koydu. Buna göre Vakıf, İstanbul Marketing Awards’da “Yarını Kodlayanlar”, “Bu Atıklar Kod Yazıyor” ve “Kırmızı Işık” projeleriyle toplam 5 ödül; Çevko Ödülleri’nde “Yeşil Gezegen” ve “Bu Atıklar Kod Yazıyor” projeleriyle ödül; Kadın Dostu Markalar 2022 Farkındalık Ödülleri’nde “Kadın İstihdamı ve İşte Fırsat Eşitliği” kategorisinde “Dijital Benim İşim” projesiyle bir ödül ve Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde “Yeşil Gezegen” projesiyle bir ödül aldı. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir