enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4912
EURO
34,9174
ALTIN
2.437,15
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
21°C
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

GALİBİYET GÜZEL FUTBOL VASAT

GALİBİYET GÜZEL FUTBOL VASAT
09.10.2022
44
A+
A-

sporİlk yarım saatteki istekli, hırslı, heyecan verici Samsunspor’un, son yarım saatte taraftarı uyuklatarak takımın kronik rahatsızlığını sergilemesi haftanın negatifi idi. Halbuki ilk yarım saati görünce hoca tedavimizi buldu, takımın yıllardır üzerindeki uyuşuk futbol sona erdi diye düşünmüştüm. 3 puan güzel tabiki ama futbol olarak tatmin edici seviyede değildik yine, hocanın çok yeni olmasına rahmen şimdiden verdiği pozitif katkıları gözardı edemeyiz fakat oyuncu değişiklikleri için 70. Dakikayı beklemesi çok anlamsız. Gününde olmayan ve her halinden hazır olmadığı belli olan Novikovas çok daha erken çıkmalı, sahada artık resmen yürümeye başlayan Boldrin’e o kadar tahammül edilmemeli, Ahmet Sagat gibi bir golcü oyuna alınmak için 85. dakika beklenmemeliydi. Böylelikle 2-0’dan sonraki sıkıcı futbol yerine 3 hatta 4-0 ile takımın özgüveni zirveye taşınırdı ve gelecek maçlardaki başarının da temeli olurdu bu güven. Bu uyarılar şu an galibiyetin etkisi ile önemsiz görülebilir ama unutmayalım ki her hafta gol yollarında bu maçtaki gibi şanslı olmayabiliriz, ilk golün çok büyük bir defans hatası ile geldiğini göz ardı etmeyelim ve oyuna erken müdahaleler gerekebileceği günlerin sıkıntılı geçeceğini belirtelim.Kadro derinliği olan, alternatifi bol kadromuzu daha verimli kullanmak için zamanında oyuncu değişiklikleri şart ama 2 haftadır görüyoruz ki hoca bunu yapmıyor, ısrarla son anları bekliyor.
Kadro o kadar derin ki elimizdeki kadroyu 2’ye ayırsak iki parçası da ilk 6 ya girebilir, o kadar kaliteli oyuncular var, garantici oyun bu kaliteye yakışmıyor. Ligi domine eden, içerde ve dışarıda bu maçın ilk 30 dakikasındaki gibi sürekli saldıran bir Samsunspor hayal değil, bunu yapacak yetenek, kalite hepsi bizde mevcut; tek eksik cesaret. O da hocanın ilk haftalarını kazasız belasız atlatabilme kaygısından diye düşünüyorum çünkü biz işler ters gittiğinde çok gaddar olabilen bir camiayız, bu da hoca üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor. Seri galibiyetler ile kendini camiaya kanıtladığında çok daha özgür ve hücuma yönelik futbol oynatacağına dair inancımız tam.
Hüseyin Hoca’ya bir övgüyü de kalemize şut bile gelmesini engelleyen hatta Soner’den bile verim alabilen takım savunmasından dolayı gönderelim. Aynı başarıyı hücum hattında da görmek dileğiyle hoşça kalın, Samsunspor ile kalın.
Caner Candemir

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir