enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4810
EURO
34,9545
ALTIN
2.436,94
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
22°C
Samsun
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

BAKAN MURAT KURUM BURSA’DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ’NE KATILDI

BAKAN MURAT KURUM BURSA’DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ’NE KATILDI
23.01.2023
15
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle; Türkiye Yüzyılı’nın Bursa’sına yakışacak birbirinden kıymetli eserlerimizin açılışını hep birlikte gerçekleştiriyoruz… Bursa’nın tarihi siluetine zarar veren yapıları tamamen ortadan kaldırdık. Şimdi Ulu Camii çevresine, Bursa’mızın 50 yıllık hayali olan, üç yeni meydan, yeni yeşil alanlar ve yeraltı otoparkımızı kazandırıyoruz, bu meydanlarla birlikte, insan, tarih ve mekân yeniden kucaklaşacak… Tarihi Çekirge Teras Projemizle, hem bir millet bahçesi hem de bir kültür, sanat, spor merkezini Bursamıza, Bursalılara armağan ediyoruz… Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm ekibimizle birlikte sizlere hizmet etmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Nerede bir afet olsa, nerede bir vatandaşımızın bize ihtiyacı olsa orada olacağız. Hep birlikte büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa edeceğiz…” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Bursa’da gerçekleşen toplu açılış törenine katıldı. Burada Konuşan Bakan Kurum, tarihi bir gün yaşandığı ifade ederek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle; Türkiye Yüzyılı’nın Bursa’sına yakışacak birbirinden kıymetli eserlerimizin açılışını hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Mutluyuz! Heyecanlıyız! Coşkuluyuz! Bursa’ya verdiğimiz sözleri yerine getirmenin, Bursalı kardeşlerimizin hayallerini gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz.” dedi.

Bakan Kurum, konuşmasında Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Bursa için söylediği ifadelere yer vererek, “Bundan tam 7 asır önce bu şehirde bir hilal doğdu. Medeniyetimiz bu şehirden kök saldı, büyüdü; üç kıtaya bereket, huzur, mutluluk buradan dalga dalga yayıldı. Ahmet Hamdi Tanpınar, Bursa için ‘Duvar, kubbe, kemer, mihrap, çini, hepsi Yeşil’de dua eder, Muradiye’de düşünür, Yıldırım’da bir kartal gibi ovanın üstünde bekler. Hepsinde tek bir ruh terennüm eder’ diyor. Bu ruh, Bursa’nın her bir mahallesine sokak sokak, adeta bir nakış gibi işlenmiştir.” diye konuştu.

Bursa’nın tarihi siluetine zarar veren yapıları tamamen ortadan kaldırdık”

Bakan Kurum, Bursa’da medeniyetin, tarihin izlerini taşıyan yerlerin başında Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin olduğunu belirterek, “Asırlardır dünyanın ticaretine yön vermiş hanları, çarşıları, manevi iklimiyle insanımızı çepeçevre saran camileri, türbeleriyle Hanlar Bölgesi’ni el birliğiyle geleceğe taşıyoruz. Ata yadigârına sahip çıkıyoruz. Bursa’nın tarihi siluetine zarar veren yapıları tamamen ortadan kaldırdık. Şimdi Ulu Camii çevresine, Bursa’mızın 50 yıllık hayali olan, üç yeni meydan, yeni yeşil alanlar ve yeraltı otoparkımızı kazandırıyoruz, bu meydanlarla birlikte, insan, tarih ve mekânıyeniden kucaklaşacak.” ifadelerini kullandı.

Hep birlikte büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa edeceğiz” 

Bakan Kurum, bu yıl içerisinde Bursa’da yapılan projeleri anlatarak, şunları söyledi:
“Tarihi Çekirge Teras Projemizle binaları yıkmak suretiyle, hem bir millet bahçesi hem de bir kültür, sanat, spor merkezini Bursamıza, Bursalılara armağan ediyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir