enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3812
EURO
35,0207
ALTIN
2.325,80
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
21°C
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Banner Resmi
Banner Resmi

Akıllı Şehir Projesiyle Büyük Tasarruf

Akıllı Şehir Projesiyle Büyük Tasarruf
04.01.2023
22
A+
A-

Akıllı Şehir Trafik Güvenliği projesini hayata geçiren Samsun Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında kavşakların mimari yapısını değiştirirken,76 kavşağı da adaptif sisteme kavuşturdu. Atatürk Bulvarı, Doğu Çevre Yolu ve Samsun Ankara Devlet Karayolu üzerlerine 9 adet Değişken Mesaj Sistemi (VMS) yerleştirilerek sistemsel veri aktarımının altyapısı hazırlandı. Kurulan sistemin sağlıklı işleyebilmesi, ihlallerin önüne geçilebilmesi adına 14 adet Ortalama Hız Koridoru (OHS), 19 adet kırmızı ışık ihlal ve 31 adet park ihlalden oluşan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) tasarlanarak imalatları yapıldı. OHS ve EDS’lerin devreye alma süreçleri ise devam ediyor.
Sistemin devreye girmesiyle kavşaklar birbiriyle koordineli çalışırken bu sistem karbon gazı miktarı ve yakıt kullanımında düşüş yaşanmasını sağladı. Yapay zeka sayesinde 1 Aralık 2022 – 19 Aralık 2022 tarihleri arasında yapılan sayımlarda yakıt tasarrufu 181 bin 345 litre, karbon gazı miktarı tasarrufu da yaklaşık 346 kilo olarak gerçekleşti.
Sistemin devreye girmesiyle trafikte ciddi bir rahatlama olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Samsun için bu projeyi hayata geçirdiğimiz için çok mutluyuz. Trafiğin daha hızlı aktığına daha güvenli hale geldiğine birlikte tanıklık ediyoruz. Bu sistemin bir avantajı da karbon salınımının azalması, yakıt tasarrufu sağlaması. Sistemin devreye girmesiyle vatandaşlarımızdan aldığımız geri dönüşler hep olumlu. Vatandaşlarımızın memnuniyeti bizim için herşeyden daha önemli” dedi.

Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir