enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3470
EURO
35,0988
ALTIN
2.307,90
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Hafif Yağmurlu
21°C
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Banner Resmi
Banner Resmi

Tekkeköy’de Şehitlere Vefa

Tekkeköy’de Şehitlere Vefa
30.12.2022
23
A+
A-

Tekkeköy’de Şehitlere Vefa

Tekkeköy Belediyesi tarafından gelecek kuşaklara vatan şuurunu aktaracak bir çalışma yapıldı. İlçenin 9 şehidinin fotoğrafları ve bilgileri yürüyüş yolundaki ahşap pergolelere yerleştirilerek anıtsal bir alan oluşturuldu.

Tekkeköy Belediyesi tarafından şehitlerin manevi mirasının gelecek kuşaklara taşınması adına yapılan saat kulesinin ardından bir özel çalışmaya daha imza atıldı. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Ahşap Metal Kademe Şantiyesi tarafından Kirazlık Mahallesi’ndeki dere yanında anıtsal bir alan oluşturuldu. İlçenin 9 şehidin fotoğrafları ve bilgilerinin yerleştirildiği pergoleler vatandaşlardan büyük beğeni topladı.
80 yaşındaki Bayram Ali Çakır, “Şehitlerimiz nur içinde yatsın. Mekânları cennet olsun. Onlar bizim başımızın tacı. Ülkenin medarı iftiharları. Ordu bizim şanlı ordumuzdur. Bu şehitlerimizin maneviyatı bizle olduğu sürece dünyada kimse bizi yıkamaz. Allah onlara cennetinin en güzel yerlerini nasip eylesin. Bunlar bizim için yaşıyor. Biz rahat uyuyorsak bu aslan fedakârların sayesinde rahat uyuyoruz. Yoksa biz rahat uyku uyuyamazdık” dedi.
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Deremizin etrafında yapmış olduğumuz çalışmalarla estetik bir dokunuşta bulunduğumuz Kirazlık Mahallemizde yeni bir çalışmayı daha hayata geçirdik. Kirazlık deremizin kenarına yaptığımız yürüyüş yolunun kenarlarında yer alan pergolelerimiz artık Tekkeköylü şehitlerimizin maneviyatını üzerinde taşıyor. Cennet vatanımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin anısını yaşatmayı bir borç biliyoruz. Vatan toprağına verdiğimiz tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun” diye konuştu.
Yorumlar

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir