enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5457
EURO
34,8770
ALTIN
2.440,85
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
30°C
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
32°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

SAMSUN’ DA 32.266 ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ YEMEK HİZMETİ VERİLİYOR

SAMSUN’ DA 32.266 ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ YEMEK HİZMETİ VERİLİYOR
01.12.2022
43
A+
A-

SAMSUN’ DA 32.266 ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ YEMEK HİZMETİ VERİLİYOR

 

Milli Eğitim Bakanlığının öğrencilerin eğitime erişimini artırmak için uyguladığı birçok sosyal politikadan biri olan ücretsiz yemek imkânı ile öğrenciler desteklenmeye devam ediyor.

Bu kapsamda okul öncesinde 355, ilkokul ve ortaokulda 18.112, liselerde ise 13.819 öğrenci olmak üzere toplam 32.266 öğrenciye ücretsiz yemek hizmeti veriliyor. Taşıma uygulaması kapsamında taşınan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine öğle yemeği veriliyor.

Taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin öğle yemeklerini düzenli şekilde yiyebilmeleri için gerekli tedbirler alınırken ayrıca öğle yemeği verilen okullarda özel eğitim sınıflarına devam eden öğrenciler de bu hizmetten yararlanıyor. Yemeklerin hazırlanması, sunulması, besin değerinin korunması ve sağlığa uygunluğu konularında gerekli özen gösteriliyor. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları verileri de dikkate alınarak okul tarafından tespit edilen ve taşıma uygulaması kapsamında olmayan öğrenciler de bu imkândan faydalanabiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir