enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5900
EURO
34,7889
ALTIN
2.408,69
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun
Az Bulutlu
30°C
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Güven tazeleyen mevcut İl Başkanı Hasan Aksoy,Seçimi aldığımız için mutluyuz ama bizim kaybedenimiz olmaz.

Güven tazeleyen mevcut İl Başkanı Hasan Aksoy,Seçimi aldığımız için mutluyuz ama bizim kaybedenimiz olmaz.
30.01.2023
18
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımıyla, cumartesi günü yapılan İYİ Parti Samsun 3. Olağan İl Kongresi’nde mevcut İl Başkanı Hasan Aksoy ve Önder Fatih Şenol yarıştı. Mevcut İl Başkanı Hasan Aksoy’un 419 oy aldığı kongrede, Önder Fatih Şenol ise 194 oy aldı. Güven tazeleyen mevcut İl Başkanı Hasan Aksoy, kongre sonrası yaptığı açıklamada “Seçimi aldığımız için mutluyuz ama bizim kaybedenimiz olmaz. Bu dönemde daha çok çalışarak partimizi ‘birinci parti’ yapmanın mücadelesini vereceğiz.” dedi.

 

İl Kongresi, 2000 kişilik Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda yapıldı. Sahne kurulduğu için bir tribün kapalıydı. Protokol ve basın bölümünü saymazsak, Meral Akşener’i izlemeye gelen vatandaşların oturabileceği alan 1000 kişi civarıydı. Ancak koltuklar yarı yarıya boştu. Bu durumda delegeler, parti yöneticileri ve yakınları dışında 500-600 kişi civarı katılım olduğu tahmin edilebilir.

 

Her ne kadar dün yapılan organizasyon il kongresi olsa bile, Genel Başkan’ın katılımı dolasıyla miting gibi değerlendirilmelidir. Mitingler eskiye göre azaldı, ancak bütünüyle ortadan kalkmadı. Halk hala, televizyon ekranlarından izlediği parti liderlerinin karşısına geçip heyecanı hissetmeyi ve seçim kazanmaya yönelik umudunu pekiştirmeyi arzuluyor. Siyaseti yakından takip edenler, meydanların ve salonların dilinin ne ifade ettiğini bilir. Her partinin teşkilat mensubu da, görev yaptığı seçim bölgesinde, partisinin görkemli bir gövde gösterisi yapmasını bekler. Bu açıdan bu tip organizasyonlar, partilerin teşkilatları için hayati önemdedir ve partili olmanın anlam taşıdığı neredeyse tek etkinliktir. Genel Merkez yöneticileri de yürüttüğü çalışmaların sahada karşılık bulup bulmadığını, bu tarz organizasyonlarda gözlem yaparak anlamaya çalışır.

 

Birden fazla adaylı kongrelere katılmadığı bilinen Akşener, iki adaylı kongre yapılacağını bildiği Samsun’a gelmeyi kabul etti. Daha önce yapılması kararlaştırılan il kongresi tarihi değiştirilerek, 6’lı masa toplantısının iki gün sonrasına ertelendi. Muhtemelen vermek istediği bazı mesajları, Samsun’da görmeyi beklediği coşkulu kalabalık karşısında vermeyi planlanmıştı. Özellikle, gündemde olan cumhurbaşkanı adayı belirleme süreci, anayasa değişikliği (başörtüsü) tartışmaları, Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı’nın istifası gibi konuları düşündüğümüzde tecrübeli bir siyasetçi olan Akşener’in zihninde kurguladığı yol haritasında Samsun önemli bir duraktı.

 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in; “Ben bedavadan Başbakanlık istemiyorum. Kimseyle de pazarlık etmedim, etmem. Biz bunu hak edeceğiz. İyi Parti birinci parti çıkacak. Bakın, partiyi kurduğumuzda ve peşinden seçime gittiğimizde nasıl bir şey değişti, her şey değiştiyse bu ülkede birinci parti çıktığımızda nelerin değişeceğini hayal edin. Bu ülkeye borcumuz var, bu millete borcumuz var. Atatürk’ün değerlerini altüst ettiler. Atatürk’ü itibarsızlaştırmak için ona savaş açtılar. Cumhuriyet değerlerini yerin dibine batırdılar. Bütün bunlar için İYİ Parti birinci parti çıkmak zorunda. Atatürk için birinci parti çıkmak zorunda. Cumhuriyet için birinci parti çıkmak zorunda. Kadınlar için, çocuklar için, çevremiz için, doğamız için, katledilen yakılan yıkılan ormanlarımız için, yangında yanan canlılara beyaz et deyip geçen zihniyetin yıkılması için birinci parti çıkmak zorundayız.” ifadeleri öne çıktı. Konuşmasında genel söylemlerini tekrarladı. Beklenenin aksine 6’lı masaya ve cumhurbaşkanlığı seçim sürecine dair özel bir mesaj vermedi. Belki de Samsun’da umduğunu bulamadığı için konuşmakta tereddüt etti. Çünkü her lider, karşısında coşkulu bir kalabalık tarafından desteklenmediği zaman üst perdeden verilecek bir mesajın, yerine ulaşamayacağını bilir.

 

Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimine sayılı günler kala, Samsun İl Kongresi’nin İYİ Parti açısından avantaj sağlaması beklenirken dezavantaja dönüştüğünü, hatta parti yöneticileri tarafından dile getirilen “Samsun’da 2. partiyiz.” tezinin karşılığı olmadığını söylemek mümkün. Elbette bu durumun muhasebesi hem il ve ilçe yöneticileri tarafından hem de genel merkez yöneticileri tarafından yapılacaktır. Aksi takdirde, Samsun İl Kongresi’nden morali bozuk ayrılan İYİ Parti yöneticileri, 14 Mayıs’da yapılacak seçimlerde de Samsun’da hayal kırıklığı yaşayabilirler.

Turhan AKŞEN

SAMSUN CEP HABER IMTIYAZ SAHIBI

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir